12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

El PP de Gandia vol que torne el Betlem Monumental a la Plaça Major

El grup municipal del Partit Popular de Gandia ha emés un comunicat reivindicat que torne a instal·lar-se el Betlem Monumental, que està en un magatzem ple de pols.

Justifica l’instal·lació del mateix per donar major ambient al centre de la ciutat i al seu comerç, i ha aprofitat per a carregar contra el govern municipal:

– “Des que la socialista Diana Morant i els seus socis de Compromís accediren al Govern de la ciutat de Gandia, el nadal han passat de ser les festes de tots a ser les festes d’uns pocs: els que s’obstinen a negar i reescriure la realitat històrica i tradicional d’aquestes celebracions. Ja sabem que suprimir els pesebres per decret o canviar el Nadal per les “ festes del solstici d’hivern” són algunes de les mesures estrela dels nous partit populistes d’esquerra que governen en moltes ciutats espanyoles, i Gandia no anava a ser menys”.

– “Aquestes iniciatives segueixen la senda del laïcisme extrem”.

– “Insistim que volen llevar el caràcter religiós de les festes de Nadal, la prova és el càrtel “reclam” en la font del passeig  de “ Festes de Gandia”, on s’obvia que són les festes de Nadal “

El director general de Política Festiva, Joan Muñoz, ha respost aquest matí a les crítiques realitzades per part de Partit Popular i relacionades amb diversos aspectes de la celebració de les festes nadalenques.

En primer lloc, Muñoz ha lamentat que “un any més utilitzen les festes i els símbols per criticar el govern, és més, la crítica del betlem monumental la realitzen tots els anys i saben de sobra que el material que van utilitzar per a la seua construcció, que ells mateixos van contractar, no ha suportat les condicions d’humitat de la nostra ciutat, i s’ha deteriorat” i ha recordat als populars que la Casa de la Marquesa ja acull el pessebre monumental de l’Asociación de Belenistas i el hall de l’Ajuntament també té un altre pessebre. “No entenc la crítica“.

El director general també s’ha referit a les crítiques sobre el laïcisme recordant als populars que aquest mateix diumenge es realitzarà la representació del Messies de Händel a la Seu Col·legiata.

Finalment, pel que fa al cartell de Festes de Gandia, Muñoz ha qualificat d'”acudit” la crítica del PP. “Ja hem explicat per activa i per passiva que “Festes de Gandia” és una marca que englobarà totes les activitats festives que se celebren a la nostra ciutat.

Articles relacionats