14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

El PP de Gandia reivindica ajudes directes per als comerços

• Gemma Garcia: “En el pròxim ple presentarem una declaració institucional que esperem que secunden tots els grups polítics sol·licitant l’ampliació i incorporació de noves mesures reals i efectives i no pura propaganda“.

• Soler: “demanem a Diana Morant que acabe ja amb la barbaritat de l’Estatge, que compta amb el rebuig majoritari de la ciutadania i dels comerciants, i els està perjudicant dia a dia.”

El Portaveu Popular Víctor Soler i la regidora responsable de Comerç Gemma Garcia del Partit Popular de Gandia han comparegut hui en roda de premsa, per a posar en relleu el malestar i preocupació que existeixen en els comerços de la nostra ciutat, per dos assumptes, en primer lloc la falta d’ajudes directes i en segon lloc per “la Morada”.

En primer lloc, des del Partit Popular volem mostrar “el nostre suport, a tots aquells sectors productius que no han sigut inclosos en el Pla Resistir, i que s’estan esforçant al màxim, per a poder desenvolupar mínimament la seua activitat, mantenint així llocs de treball i l’economia dels nostres veïns, ha destacat Gemma Garcia“.

Gemma Garcia: “Els comerciants estan vivint amb la incertesa i el desassossec que ha generat “El Gran Engany del Pla Resistir”, molta publicitat i poca matèria. Ni tan sols arriben per a cobrir els sous, el lloguer o la llum d’un mes, com a molt els dona per al retard d’alguns impostos que arriben religiosament, hi haja o no ingressos.”

No tindre en compte a aquests negocis, comerços, empreses de serveis, i altres autònoms, és una mostra clara, de la falta de suport per part del govern, a sectors primordials de la nostra ciutat, que també estan afectats per la reducció aforament, mobilitat i limitació horària, sense la possibilitat de percebre cap mena d’ingrés, encara que romanguen oberts“.

Per això, el Partit Popular li demana al Govern i a la Generalitat que siguen coherents, i no abandonen a la resta de sectors. “És necessari que prenguen ja les següents mesures necessàries per a revertir la situació:

1- Doten al seu web de les modificacions necessàries, per a evitar els col·lapses.

2- Obrir una línia d’ajudes directes que incloga a la resta de sectors comercie, transports, empreses de serveis i autònoms, siguen de la tipologia que siguen, que s’hagen vist afectats per la pandèmia, i no se’ls haja inclòs en el Pla Resistir.

3- Línia d’ajudes per a les despeses generades per la compra de productes específics per a mantindre i previndre el contagi.

4- Agilitar i facilitar les gestions necessàries per a la concessió d’aquestes ajudes”.

Per la seua part el Portaveu Popular ha volgut incidir en el tema i “animar a PSOE i Compromís a aprovar aquesta Declaració Institucional que es presentarà en el pròxim ple municipal, que pretén traslladar la veu i el clam del carrer al Ple de l’Ajuntament. Però el comerç no sols necessites ajudes, també necessita que l’Ajuntament no siga un problema i “La Morada” ho és des del primer dia. Gandia ja compleix amb la quantitat de metres quadrats convertits en zona de vianants per habitant que exigeix la normativa, no necessita més, amb el que es confirma que L’estatge no és més que un capritx ideològic de Psoe i Compromís“.

Soler: ” Gandia no té cap problema de saturació de trànsit o queixes veïnals, i el govern de Diana Morant el que ha fet i està fent amb “La Morada” és crear un problema on no n’hi havia al comerç urbà i de proximitat, ja que amb L’Estatge només guanyen els grans Centres Comercials de la perifèria de la ciutat que és el model que defensa el Psoe.”

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats