11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

EL PP DE GANDIA PRESENTA UNA DECLARACIÓ DE SUPORT AL DRET CIVIL FORAL VALENCIÀ

El Grup Municipal Popular de Gandia ha presentant una Declaració Institucional que es pretén tractar el pròxim ple, i que reivindica i defensa el Dret Civil Foral Valencià.

Els populars gandians s’adhereixen a la sol•licitud pública emesa per l’Associació de Juristes Valencians que exigix al Govern d’Espanya, que retire els recursos interposats, que podrien derivar en una Declaració d’Inconstitucionalitat, que arrasaria de nou amb el nostre Dret Civil Foral Valencià.

Víctor Soler, portaveu del PP, afirma que “ens posicionem davant de la defensa del que és genuïnament valencià. El nostre dret civil, troba les seues arrels al dret foral valencià. L’Estatut d’Autonomia de 2006 ja contempla la recuperació del nostre dret civil. Hem de conservar-lo i lluitar per la seua defensa i promoció”.

Els populars fan saber que estos recursos afecten tres lleis valencianes: la Llei 10/2007, de 2 de març, del Règim Econòmic Matrimonial valencià; la Llei 5/2011, d’1 d’abril, de Custòdia Compartida i la Llei 5/2012, de 15 d’octubre, d’Unions de Fet de la Comunitat Valenciana.

Per últim, a l’entendre que és un tema capital, que afecta a tots els valencians per igual, sol•licitaran a la resta de formacions que expressen el seu suport a la Declaració Institucional presentada.

Articles relacionats