El PP de Gandia demana dimissions pel procés de renovació de la concessió de les escoletes

El Grup Municipal Popular ha demanat les dimissions dels regidors José Manuel Prieto i Laura Morant, de contractació i educació, respectivament, pel procés de renovació de la concessió de les escoletes, després de conèixer que l’actual concessionària i guanyadora del concurs públic per a la gestió del servei de les Escoletes serà rellevada per l’empresa que ha quedat en segon lloc.
L’actual concessionària acabarà el present curs escolar, però no optarà a la gestió dels pròxims cursos per la decisió última de la Junta de Govern Local, adoptada dimecres passat 21 de març. El PP considera que és una decisió poc explicada pels edils del govern, en la qual s’assegura que l’actual concessionària no compleix amb els requisits de solvència, una cosa que segons el PP la pròpia mercantil ja ha desmentit amb documentació.
El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, ha relatat la successió de fets que ha derivat en la situació actual, alertant de que “han sigut capaços d’un dia dir que havia presentat ja tota la documentació i era qüestió de dies la formalització del contracte, un altre dia en una comissió delegada, que estan estudiant-la i que li han fet un requeriment, i ara que no ha presentat eixa documentació que deien que estaven estudiant. Açò és inaudit i no hi ha qui s’aclarisca”.
Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal Popular, Víctor Soler, ha qualificat de “nyap” l’operació, que consideren “pilotada per Prieto i la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, a esquena de la regidora d’Educació, Laura Morant. Fa tres anys van prometre que els Escoletes serien públiques i gratuïtes, i tres anys després són privades i valen el doble del que costaven amb el Partit Popular”. 
Soler ha assenyalat als qui considera els dos principals responsables: José Manuel Prieto i Laura Morant.
Els populars exigeixen unes explicacions públiques a fi de saber què està succeint. El PP considera que aquest assumpte està aconseguint cotes “d’inoperància i incompetència inassumibles” per a un servei essencial, com és l’educació dels més xicotets.

La resposta de Prieto i Morant

 Per la seua part, el regidor d’Administració Pública, José Manuel Prieto, i la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, han afirmat en resposta a les crítiques del Partit Popular, que “l’Ajuntament de Gandia ha sigut transparent i eficaç en tot el procediment de contractació pública de la gestió del servei de les escoles de primer cicle d’educació infantil de titularitat municipal”,

El govern local recorda que el que està discutint-se és un tràmit formal que no afecta a la gestió actual de les Escoletes: la denegació d’ampliació del termini sol·licitada per l’empresa guanyadora del concurs per a presentar la documentació requerida i, per tant, la conseqüent exclusió del procés. “No perquè el govern no vullga adjudicar-li-ho, sinó perquè així ho marca la llei i ho avalen els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament”.  

Per al govern local, cal distingir entre titularitat i prestació del servei. Així, la gestió és privada, “perquè el PP la va privatitzar, va acomiadar les treballadores, enviant la policia a notificar-les el comiat a les seues cases, amb un cost de 2 milions d’euros per a la ciutadania. En canvi, la titularitat de les escoles infantils és pública i l’Ajuntament farà valdre aquesta condició perquè no hi haja incertesa, ni en la prestació del servei, ni amb les treballadores”.  

Prieto i Morant han llançat un missatge de tranquil·litat i de màxima transparència i apel·len a les reunions que en els pròxims dies es faran amb les professores i els usuaris. “Li demanem al PP que, si té un poc de vergonya, faça memòria de les seues mentides d’abans i les d’ara en el procediment de licitació i en la privatització, que ha estat el vertader de les escoletes infantils municipals”.

Finalment, i pel que fa a les declaracions de l’empresa, des de l’executiu local s’assegura que s’entra en contradicció quan s’assegura que s’ha presentat tota la documentació exigida i, al mateix temps, es demana una ampliació de termini per a presentar-la.

Sobre la notificació oficial a l’empresa de l’acord de la Junta de Govern de dimecres passat, s’assegura que s’enviarà en temps i forma d’acord amb el procediment legal. No obstant això, es recorda que la regidora de Polítiques Educatives va parlar personalment amb la responsable de l’empresa el dimecres mateix.

Et Pot Interessar