EL PP AFIRMA QUE EL GOVERN DE GANDIA HA FET CANVIS COMPETENCIALS QUE NO HA FET PÚBLICS

El Govern local de Gandia hauria fet ballar competències sense haver-ho fet públic, si fem cas del que denuncia el Grup Popular, que assegura que el regidor de Més Gandia Xavier Ródenas ha deixat de tindre responsabilitats en matèria d’intervenció i control sobre la contaminació acústica, en favor del socialista Vicent Mascarell, un càrrec no electe que fins ara s’ha ocupat d’Urbanisme. Les queixes per la recent celebració del San San Festival estarien darrere d’aquesta decisió, segons el PP.

El Govern local ho ha desmentit i ha dit que less competències pel que fa a la intervenció i control en matèria de contaminació acústica les han desenvolupades des de l’inici de la legislatura els inspectors d’activitats depenents del Departament d’Urbanisme, tot i que formalment, en separar-se els dos departaments, formaven part del de Gestió Responsable del Territori. Per aquesta raó, s’ha fet el canvi formal de competències des de Gestió Responsable del Territori a Urbanisme. És a dir, s’ha regularitzat la situació.

El govern local manté, per tant, que no s’ha amagat el canvi: Es va aprovar dilluns passat en Junta de Govern Local i seguirà el procediment administratiu formal, informant al Plen.

Tampoc hi havia cap conflicte de competències, segons el govern, ja que els inspectors (els funcionaris tècnics de l’Ajuntament) que tenen la capacitat sancionadora són els mateixos.

El Grup Municipal Popular, per contra, lamenta «l’opacitat del Govern de Gandia i la nul·la transparència per fer públics els canvis en el si del seu Executiu».

El nou canvi, en opinió del PP, «ve a donar imatge d’una inestabilitat latent i una fricció constant entre les dues forces que convergeixen en el Govern de Gandia. A açò, se suma lògicament, la repercussió del cas San San Festival, que comença a tenir les seues primeres víctimes polítiques».

Xavier Ródenas, edil de Més Gandia, qui fins ara tenia compentencias en “intervenció i control en matèria de contaminació acústica, atmosfèrica i qualsevol altra en matèria ambiental”, deixa de tenir responsabilitats en eixa àreia per a que les absorbisca Vicent Mascarell.
Per al portaveu del Grup Municipal Popular, Víctor Soler, «ens trobem davant un govern inestable, centrat en les lluites de poder entre les diferents formacions i interessos i que no dóna complida resposta als casos que judicialitzen la vida política”. Per a Soler:, “Xavier Ródenas és la primera víctima del cas San San Festival”.

Finalment, per als populars, «resulta evident la falta de transparència, atés que aquest canvi no ha sigut anunciat públicament, malgrat comprometre’s a açò en l’última ocasió, que va haver-hi polèmica respecte als canvis en el si del Govern de Gandia».

Et Pot Interessar