El ple de Tavernes dóna via lliure a inversions per valor d’1’6 milions

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va aprovar en el Ple municipal celebrat dilluns una modificació de crèdit per a donar tràmit a un nou paquet d’inversions de 1,6 milions d’euros en la via pública i en la millora de dotacions del municipi. En concret, este paquet recull la relació d’inversions financerament sostenibles prioritàries en què l’executiu local pretén reinvertir el romanent de tresoreria resultat de la liquidació dels pressupostos del 2017.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha assenyalat que «dels 2,1 milions d’euros de superàvit, n’agafarem 1,6 per a millorar les infraestructures del nostre municipi. Així, acabarem d’executar el Pla d’Inversions en la Via Pública que pactàrem amb la nostra ciutadania, millorarem diversos carrers, voreres, l’accessibilitat, però també intervindrem en altres millores en edificis municipals i de dotació».

En concret, el paquet d’inversions preveu, entre altres, una sèrie d’actuacions recollides en el Pla d’Inversions en la Via Pública, un document pactat amb els veïns en un procés consultiu celebrat en 2016. Entre estes, la reurbanització del carrer de Joan d’Àustria, el passeig de Lepant i el carrer del Matadero, una actuació en què s’invertiran 180.000 euros. També s’executaran guals accessibles en el carrer Divina Aurora, una actuació en què s’invertiran vora 200.000 euros. A més, s’actuarà per a reposar les voreres de l’avinguda de Germanies i altres, amb una inversió de 300.000 euros.

Per altra banda, es durà a terme l’asfaltatge dels següentes camins rurals: entrada del camí Marina, camí Marenys fins el riu Vaca, Travesser fins encreuament amb camí Herrera, inici del camí Gandia des de la urbanització, entrada del camí Alfredo, i el carrer l’U i el Dos, vies que han tingut una forta demanda per a asfaltar. També s’asfaltarà el passeig del País Valencià, el carrer de la Reina Mora i el tram del Passeig Colón entre el carrer del Vergeret i el carrer del Molí. En total, el consistori invertirà quasi 400.000 euros en estes obres.

A estes actuacions en la via urbana se n’hi afegiran altres com ara la reposició de jocs en el parc accessible del canal de la Goleta o la implantació d’uns de nous en la plaça del Rei Joan Carles, amb una inversió estimada de 47.000 euros. A més, es reposaran els jocs infantils del passeig de Colon.

Entre les inversions proposades també destaca l’habilitació de dos parcs canins, un en la platja i un altre en la ciutat, amb una inversió total d’uns 35.000 euros. O la creació de dos parcs de cal·listènia, també un per nucli urbà, per import de 76.000 euros.

Finalment, cal destacar també la inversió de 85.000 euros per a la reposició de les butaques de la Casa de la Cultura i l’adequació del paviment, una actuació molt demanada històricament.

Estes inversions pretenen incidir en el dia a dia dels vallers i es centren a respondre a les demandes més quotidianes. Com assenyala Jordi Juan, «tenim un Ajuntament amb una capacitat inversora molt potent, fruit de la bona gestió econòmica dels últims anys, i esta potència inversora ha de notar-se en la vida quotidiana dels veïns, i no en obres faraòniques que ens costen el que no tenim».

Este paquet d’inversions s’afig a la proposta d’inversions per valor de 984.600 euros presentada en els pressupostos, que puja a un total inversor de 2.644.500 €. Entre les inversions proposades en els pressupostos, destaca l’ampliació del cementeri, amb una dotació de 150.000 euros, la restauració de la piscina d’estiu, amb una dotació de 60.000€, o els 80.000 euros d’inversió en actuacions projectades en la platja, com ara l’adquisició d’una nova passarel·la de fusta per donar continuïtat al passeig de les Arenes i la seua culminació.

Et Pot Interessar