14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

El Pla de Contingència de les platges de Gandia estableix un aforament de més de 50.000 usuaris

 

– Gandia és una de les primeres platges d’Espanya en aprovar aquest document marc de protocols, pautes i gestió de les seues platges i serveis

– Diana Morant: “Estem preparats per a rebre als nostres visitants amb les millors mesures de seguretat. Som una destinació segura i la nostra platja està en disposició de garantir els paràmetres de qualitat que ens caracteritzen”

Gandia es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana i de les primeres d’Espanya en impulsar un Pla de Contingència per a la Gestió de Platges 2020 enfront de la COVID-19. Aquest document recull les mesures contra l’emergència sanitària per a l’ús segur de les platges Nord, l’Auir, Venècia i Marenys de Rafalcaid, i especifica les temporades, l’horari de platges, la qualitat de l’aigua, o serveis i infraestructures, com ara, el salvament, l’ocupació de l’arena, els accessos, els banys, els jocs infantils o les instal·lacions esportives.

Diana Morant ha explicat que davant del repte d’afrontar el COVID-19 i donar garanties de seguretat a les platges, les Administracions han aprovat diferents decrets i recomanacions. Un dels decrets del Consell demana als municipis amb platges que elaboren un Pla de Contingència dirigit a l’emergència sanitària. Aquest és un document viu i transversal que implica sobretot a l’àrea de Turisme de l’Ajuntament, però també a les àrees de Sanitat, Serveis Bàsics i Neteja de les Platges i Seguretat.

Morant ha expressat que “Estem preparats per a rebre als nostres visitants amb les millors mesures de seguretat. Som una destinació segura i la nostra platja està en disposició de garantir els paràmetres de qualitat que ens caracteritzen

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha explicat que l’arena de la platja és com una ciutat, i per tant s’ha de gestionar com a tal. El Pla de Contingència, en aquest sentit, ofereix les actuacions per garantir una apertura la més segura de les platges “així com les mesures necessàries per a la protecció dels usuaris que ens visiten, i també del personal que desenvolupa les seues tasques en tots els serveis de les platges” “Amb un aforament de 50.000 persones a la platja, Gandia és imbatible”.

D’aquesta manera, segons els riscos analitzats, des de l’Ajuntament de Gandia s’ha acordat la instal·lació o obertura de les següents infraestructures, així com la prestació dels següents serveis, considerant que poden ser prestats amb condicions de seguretat tant per als usuaris com per al personal de serveis:

Des de l’Ajuntament també s’ha calculat l’aforament de les platges, tenint en compte el grau d’ocupació i el seu ús.

Pla de contingencia

Articles relacionats