23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

El performer alacantí Vicente Arlandis recupera ‘Sumario 3:94’ al Teatre del Raval de Gandia

 

– És la segona proposta del Cicle d’Escena Contemporània

El Teatre del Raval de Gandia presenta aquest cap de setmana la segona peça dins el Cicle d’Escena Contemporània, on s’inclouen tres propostes d’arts visuals i escèniques basades en una realitat alternativa que convida a la reflexió i a crear un punt de vista propi.

L’austeritat d’elements escenogràfics és compensada amb diferents estímuls auditius i visuals, nota característica del teatre contemporani. El performer alacantí Vicente Arlandis ha reescrit, de la mà de la Cia. Taller Placer, un material molt sensible: la història d’un home, son pare, condemnat a 29 anys de presó per un robatori amb homicidi que no va cometre. ‘Sumario 3:94’ és la recreació escènica d’un llarg procés de judicis, recursos i errors processals, contada en primera persona.

En aquest cas, a més, la peça s’inclou a les Jornades ‘Veus contra la repressió’ de la programació del Teatre i el 50% de la recaudació es donarà a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Safor-Valldigna. El Teatre es suma així, una vegada més, a les movilitzacions solidàries prestant l’espai com a lloc de difusió i suport a l’activista i defensor dels Drets Humans Joan Cogollos, que el pròxim 1 de desembre serà jutjat per la seua participació a un desnonament.

El mateix Cogollos participarà a l’escenari en un procés creatiu i catàrtic en el qual la història de l’activista trobarà paral.lelismes entre el seu casi i el del protagonista de l’obra.

PROGRAMA

26 de novembre, 20h00, JORNADES ‘VEUS CONTRA LA REPRESSIÓ’
TEATRE: Sumario 3:94, amb Taller Placer (València)
Joves i adults
Durada: 60 min.
Entrada anticipada: 10€ / Taquilla: 12€ / Abonament 20€

11 de desembre, 20h00
TEATRE/MÚSICA: Melancoholemia (Vida de mamarracho), amb Antón Reixa (Galícia)
Joves i adults
Durada: 60 min.
Entrada anticipada: 10€ / Taquilla: 12€ / Abonament 20€

Actuació inclosa a la darrera edició del Festival Hostes, suspesa per les restriccions Còvid-19.

Articles relacionats