19.9 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

EL PEDIATRA JOSÉ MARÍA PARICIO OFEREIX LA VUITENA CONFERÈNCIA DEL CICLE DE LA BIBLIOTECA DE GANDIA

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la vuitena sessió del “Cicle de Xarrades amb gent que sap per a gent que vol saber”, que ve realitzant-se amb una sessió al mes i que compta amb la col•laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.
En esta ocasió, la xarrada la impartida  José María Paricio Martos, pediatra i escriptor, especialista en lactància materna amb el lema “Pèrdua i recuperació de la cultura de la lactància materna”.

 

Paricio abordarà les raons de la pèrdua ancestral de la cultura de la lactància materna, que va estar molt compromesa des de sempre, però només va ser possible en els últims 150 anys amb diversos avenços tècnics i canvi de mentalitat de l’era industrial. La lactància ha estat a punt de desaparèixer com a forma d’alimentació dels humans. Només en els últims 40 anys s’estan fent esforços considerables, primer particulars i després institucionals per recuperar la cultura de la lactància materna, encara molt amenaçada.

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat “el caràcter eminentment pràctic de les xarrades i, per tant, la seua utilitat” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

Articles relacionats