15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

El pavelló municipal de Gandia serà l’escenari del campionat autonòmic de patinatge en la modalitat de dansa

La regidora delegada d’Esports de Gandia, Lydia Morant, al costat del president de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana (FPCV), Salvador Català, i el president del Gandia HC, David Villarmín, ha presentat el Campionat Autonòmic de Patinatge en la modalitat dansa que se celebrarà en el Pavelló Municipal de Gandia del 29 al 31 de març.

Es tracta d’un esdeveniment de molta importància per a la nostra ciutat, ja que és un campionat oficial autonòmic en el qual rebrem al voltant de 70 patinadors. A més és classificatori per al Nacional i per al Trofeu Federació de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat la regidora.

Assistiran representants de clubs de tota la Comunitat. Destaca la participació de Kilian Gomis (actual campió d’Espanya i d’Europa i 4t en el mundial) i Aixa María Rodas, tots dos del Club Atlètic Montemar, en la categoria sènior.

El president de la Federació de Patinatge ha incidit en la projecció nacional i internacional d’aquest esdeveniment: “el campionat autonòmic reunirà els millors patinadors de la nostra Comunitat i els millors classificats competiran en el campionat d’Espanya, que tindrà lloc també a Gandia del 25 al 27 d’abril.

El divendres serà la jornada d’entrenaments des de les 15.30 fins a les 21 hores. El campionat començarà amb l’execució dels dos exercicis obligatoris el dissabte de 9.30 a 13.50 hores i de 16 a 19.30 hores. Serà quan competisquen les categories cadet, juvenil, infantil, júnior, sènior. També estaran representants de la categoria benjamí, “que encara que no competeix en campionats d’Espanya, sí que és una aposta per a poder aconseguir futurs esportistes”, ha dit el president de la *FPCV.

El matí del diumenge, des de les 9.30 fins a les 14.30, està destinada a l’execució de la dansa lliure. Els exercicis de les dues danses obligatòries venen imposats cada any pel comité internacional.

Finalment, David Villarmín, com a representant del club local organitzador, ha destacat que participaran almenys quatre patinadores del Gandia HC. ”Esperem que entre aquest campionat i el d’Espanya, es vaja coneixent el patinatge artístic a Gandia”. Les representants gandianes participaran en les categories infantil i cadet.

Dins de cada categoria es competeix individualment per sexes, excepte en les d’aleví i infantil que passarà també l’any que vé a tindre modalitat femenina i masculina.

La Comunitat Valenciana és la tercera, després de Catalunya i Andalusia, a aportar participants al campionat d’Espanya.

Articles relacionats