El «passaport ciclista» dispara l’ús de la bicicleta com a transport escolar a Gandia

Rutes segures, prioritat i vigilància, són els estímuls que el programa “Passaport ciclista escolar” aporta per a que s’haja incrementat l’ús de la bicicleta com a transport escolar a la ciutat de Gandia. Es tracta d’un nou projecte educatiu ambiental dels departaments de Mobilitat Sostenible i Educació, que es va posar en marxa de forma experimental a meitat novembre, i que un mes després està a ple rendiment. Es calcula que l’ús de la bici per a acudir a l’escola pot augmengar fins un 500% amb aquest programa.

No només es guanya en salut, també s’evita el col·lapse de trànsit, amb el conseqüent estrès matiner per a l’alumnat i els seus pares, i representa un important estalvi econòmic amb l’ús de la bicicleta com a alternativa de mobilitat en una ciutat amb una orografia plana i un clima idonis com Gandia.

L’alumnat rep periòdicament un Passaport Ciclista Escolar que va segellant fins a completar 25 caselles amb el sistema que determine cada centre. Abans de les vacances de Nadal, Pasqua o estiu rebrà una xicoteta recompensa i un reconeixement públic.  El passaport també incorpora consells per a ser un bon ecociclista, com ara l’ús del casc, el tipus de via per a la conducció, seguretat, etc…

 Prèviament, des del Departament de Mobilitat Sostenible es va dotar d’aparcament de bicis als patis de les escoles on tècnicament ha estat possible.

Aquesta iniciativa s’afig a la que va posar en marxa el departament de Trànsit i Mobilitat des de l’inici del curs amb les rutes escolars segures, lliures de cotxes, als accessos i immediacions dels centres educatius.

Et Pot Interessar