15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

El Parc Arqueològic del Castell de Bairén punt de visita d’aquesta Pasqua

• 2.500 persones visiten el Parc Arqueològic del Castell de Bairén durant els quatre dies de Pasqua

• D’aquestes visites, 750 ho han fet amb guiatge, a través de les jornades de portes obertes organitzades pels departaments d’Arqueologia i Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament de Gandia.

• Gran part del públic que s’ha acostat al Parc Arqueològic del Castell de Bairén ho ha fet caminant des de Beniopa.

• Les pròximes visites guiades al Parc Arqueològic començaran a partir del 15 de maig, tots els caps de setmana de l’any. A partir de l’1 de maig s’obri la inscripció a través de la pàgina web de Turisme de Gandia (www.visitgandia.com)

Durant els quatre dies de les vacances de primavera, el Parc Arqueològic del Castell de Bairén ha vist com gents arribades d’arreu del territori valencià s’acostaven a visitar-lo i a conéixer de primera mà la seua història. En total, durant aquestes jornades han passat 2.500 persones pel jaciment, amb pràcticament 1.000 visitants només el dilluns de Pasqua. D’aquestes visites, 750 ho han fet de forma acompanyada i amb guiatge, a través de les jornades de portes obertes organitzades pel Departament d’Arqueologia i Patrimoni i el Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia. Aquestes persones han pogut accedir per primera vegada a l’alcassaba de Bairén, recentment excavada, i veure aquelles zones que, fins fa uns mesos, romanien completament desconegudes i amagades sota terra.

En termes generals, gran part del públic que s’ha acostat al Parc Arqueològic del Castell de Bairén ho ha fet caminant des de Beniopa, un fet que també convida a la celebració, ja que d’aquesta manera la gent fa seua tota la geografia urbana de Gandia i coneix tots els seus barris i racons. Al mateix temps, és també un reconeixement a l’Anella Verda, l’eix que permet rodejar gran part de la zona urbana de la nostra ciutat a través d’un recorregut que uneix el nostre patrimoni mediambiental i històric.

“La faena,  no para, i ja estem preparant les pròximes visites guiades al Parc Arqueològic, que recordeu que començaran a partir del 15 de maig, tots els caps de setmana de l’any. A partir de l’1 de maig podreu inscriure-us a través de la pàgina web de turisme de Gandia (www.visitgandia.com), tot i que seguirem informant-vos de totes les dates i informacions a través de les nostres xarxes socials”, han assenyalat els responsables del Parc Arqueològic del Castell de Bairén.

Articles relacionats