El Papa Francesc aprova l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja

• Gandia celebra l’aprovació per part del Papa Francesc de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja

• Diana Morant, Alcaldessa de Gandia: “Aquesta és una excel·lent notícia per a la nostra ciutat donada la vinculació entre Francesc de Borja i Gandia. El patró i IV Duc no sols va nàixer en el Palau Ducal, sinó que també va contribuir a l’esplendor i enriquiment de Gandia. L’Ajuntament se sumarà a aquesta declaració amb activitats”.

L’Ajuntament de Gandia ha mostrat la seua satisfacció davant l’aprovació per part del Papa Francesc de la concessió d’un Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja. El motiu és el 350 aniversari de la canonització del patró de Gandia i el 450 aniversari de la seua mort. La celebració tindrà lloc del 3 d’octubre de l’any 2021 al 3 d’octubre de l’any 2022.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha expressat que aquesta és una “excel·lent” notícia, donada l’estretíssima vinculació entre Francesc de Borja i la nostra ciutat. El patró de Gandia, IV Duc de Gandia, III General de la Companyia de Jesús i Marqués de Llombai, “no sols va nàixer ací, en el Palau Ducal, sinó que també va contribuir a l’esplendor i enriquiment de la nostra ciutat”. Amb els Borja, la saga valenciana més universal, “Gandia va viure un renaixement cultural, patrimonial, artístic i econòmic. Van vindre importants escultors, pintors, músics, erudits i artesans, la petjada dels quals ha arribat fins i tot als nostres dies”.

Per tant, des de l’Ajuntament “donem tot el nostre suport a la declaració de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja i contribuirem a ella amb una programació d’activitats”.

El vicealcalde i coportaveu del govern, Josep Alandete, ha assegurat que «més enllà de les connotacions religioses, sens dubte és una bona notícia que ajudarà a fer valdre el patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat, lligat al IV Duc i a la família Borja. Un reclam important per a la marca Gandia com a destinació turística tot l’any».

El coportaveu del govern municipal de Gandia, José Manuel Prieto i regidor delegat de Polítiques Festives, ha afegit que des de l’Ajuntament “sempre hem enaltit i fet costat als nostres ciutadans més il·lustres en companyia de diferents associacions i institucions, i ara no serà menys. Una vegada més, contribuirem amb les activitats que siguen necessàries per a ajudar a fer més gran encara aquesta celebració”.

Els temples jubilars seran les esglésies que han pertangut a la Companyia de Jesús en l’Arxidiòcesi de València, entre les quals es troben la Insigne Col·legiata de Gandia, la capella del Palau Ducal de Gandia, i parròquies el titular de les quals és Sant Francesc de Borja, com ara la parròquia de Francesc de Borja.

Et Pot Interessar