11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

El Palau Ducal acull “El Ducat de Gandia en temps de Francesc de Borja”

– “El Ducat de Gandia en temps de Francesc de Borja” es la exposició que protagonitza la sala Carròs i Centelles del Palau Ducal dels Borja

L’exposició ofereix un recorregut sobre les accions que Francesc de Borja va portar a terme en matèria arquitectònica i urbanística com a duc de Gandia. L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la regidora de Patrimoni Històric, artístic i cultural, Alícia Izquierdo; el tècnic arqueòleg municipal i comissari de la mostra, Joan Negre; i altres membres del consistori van acudir a la inauguració.

L’exposició forma part de la programació especial dedicada a l’Any Jubilar. D’entre totes les facetes que va desenvolupar Francesc de Borja a Gandia, aquesta mostra tracta de centrar-se en els 7 anys de ducat que va exercir. Tant en l’àmbit arquitectònic com urbanístic, el duc va aconseguir transformar la capital de la Safor. Per aquesta raó, es repassen alguns llocs emblemàtics del municipi com el Palau Ducal, l’Hospital de Sant Marc, la primera universitat (Escola Pia) o la torre dels Pares. La visita es gratuïta en l’horari del Palau Ducal.

Articles relacionats