12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

El nou temporal de pluges posa a Tavernes amb l’ai al cor, tanca el port de Gandia i suspèn classes a vint municipis

El nou temporal de pluges ha posat de nou amb l’ai al cor a Tavernes, on s’han registrat inundacions i desperfectes, ha deixat sense activitats els centres escolars de vint municipis de la comarca i ha obligat l’Autoritat Portuària a tancar el Port de Gandia. Són les principals conseqüències d’una jornada en la que es porten recollits fins a primera hora de la vesprada més d’un centenar de litres per metre quadrat a la Safor, amb més intensitat a Barx, on a migdia ja s’havia arribat a 60 litres. Esta nova acumulació d’aigua a la zona interior muntanyenca de la comarca ha tornat a provocar una forte crescuda del riu Vaca, amb conseqüències sobre tot al nucli urbà de Tavernes i al seu terme, on les plantacions de tarongeres ja estan acusant l’excés d’aigua. Al passeig Colon de Tavernes un arbre de grans dimesions ha caigut sobre una pèrgola a causa de l’excés d’humitat, sense provocar danys personals, i pràcticament tots els camins rurals estan tallats per inundacions.   

Segons ha informat l’Ajuntament de Tavernes a les 14 hores, el Canal del Pla Defensa amb Cullera està desbordat, la Goleta i Avinguda de la Marina (platja) estan intransitables, el Cami Reial tallat en ambdues direccions, i tots els camins rurals tallats.

Els ajuntaments de la comarca que han decidit suspendre les activitats als centres educatius són Ador i Palma (que comparteixen col·legi públic), Alfahuir, Simat, Tavernes, Almoines, Xeraco, Xeresa, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó, Benirredrà, la Font d’En Carròs, Gandia, Miramar, Oliva, Piles, Rafelcofer i Daimús.

 

 

D’acord amb l’actualització de les preemergències actives per pluges a les 11.45 hores, el Centre de Coordinació d’Emergències manté el nivell taronja en tot el litoral de Castelló; nivell roig en l’interior i litoral sud de València i taronja en el litoral nord, i a Alacant, nivell roig en el litoral nord i taronja en el sud.

 

 

D’acord amb Aemet, les precipitacions acumulades fins a aquest dilluns en les seues xarxes i en les de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a Torrevieja s’han registrat fins a 100 litres per metre quadrat; Alginet, 99,6; Sueca, 84,4; Algemesí, 82,0; Pinet, 58,4; Barx, 54.0; Vilallonga, 46,0; Alzira, 43,6; Ròtova, 35,2; Xàbia, 34,0; Polinyà de Xúquer, 29,5; Bicorb 27,4; Oliva, 20,7 i Rojales, 20,4.

 

 

Articles relacionats