El nou protocol d’emissions dispara la venda de vehicles

Les matriculacions de turismes i tot terrenys tancaran el mes d’agost a Espanya amb una forta pujada del 68% en comparació del mateix mes de l’any passat, fins a aconseguir un volum superior de 121.600 unitats, segons van informar fonts del sector.
Aquest increment s’explica perquè, amb l’entrada en vigor del WLTP, el procediment a escala mundial que determina noves dades de consum i d’emissions contaminants en tots els vehicles lleugers, les marques han engegat polítiques comercials beneficioses per als consumidors amb l’objectiu d’acabar amb els seus estocs.
Fins al pròxim 31 de desembre, les marques podran seguir venent la denominada «fi de sèrie» d’alguns models que no estiguen homologats amb el WLTP. El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme permet que es matricule sota aquest paraigua fins a un 10% del volum de vendes comptabilitzat per cada marca durant 2017.
Segons les fonts consultades, és «molt probable» que la previsió varie en aquests dos últims dies, ja que el tancament de mes estarà marcat per l’estoc de vehicles homologats amb l’anterior assaig NEDC i per les automatrícules.
Mancant dos dies laborables per al tancament d’agost, les vendes de turismes i tot terrenys en el mercat espanyol registraven un increment del 60,6% en comparació del vuitè mes de 2017 i un volum de 86.650 unitats.
Les vendes de cotxes en el canal de particulars a l’agost, també mancant dos dies laborables, se situen en 47.315 unitats, un 28,5% més respecte als mateix dies de l’exercici precedent, mentre que els d’empreses i cases de lloguer registren pujades del 119,2% (33.607 unitats) i 215,9% (5.728 unitats), respectivament.
Entre gener i el que va de l’actual mes d’agost, les matriculacions d’automòbils a Espanya se situen en 987.494 unitats, la qual cosa es tradueix en un increment del 16,2% respecte a aquest període de 2017.

Et Pot Interessar