20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

EL NOU MAPA ESCOLAR DE GANDIA ELIMINA PRIVILEGIS A L’HORA DE TRIAR CENTRE I GARANTEIX LA IGUALTAT

El nou mapa escolar de Gandia crea 5 zones on hi ha escoles concertades i públiques, el principal criteri serà la proximitat i els centres ja no podran donar punts propis per ser ex alumnes o haver anat a les seues guarderies, segons ha aprovat el Consell Escolar.

L’Ajuntament de Gandia fa “un important pas endavant” per garantir la igualtat d’oportunitats per a tots en l’accés als col•legis de la ciutat. És un dels principals acords al que es va arribar en la vesprada del dimarts en la reunió del Consell Escolar Municipal. Van ser 3 hores de reunió en les que s’assegueren a la mateixa taula els representants del govern, de la resta de partits municipals de l’Ajuntament, els sindicats i els representants de les Ampa.

 

Hi havia 7 punts en l’ordre del dia però sens dubte el més important va ser el que tractava de les àrees d’influència a efectes d’admissió. La regidora de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant, s’ha referit a aquesta qüestió explicant que “el punt més important que vam tractar va ser la proposta d’àrees d’influència als efectes d’admissió d’alumnes per al curs 2016-2017, arran de l’elaboració del Decret i de la Ordre de la Conselleria d’Educació, que suposa eliminar el districte únic i establir una zonificació per a elecció dels centres. S’ha acordat establir 5 zones, en les quals el criteri que prevaldrà per a l’escolarització és de proximitat. Tot i que després tindre germans al centre i altres factors com la renda suposen també una puntuació concreta”.

Així s’eliminen els punts de lliure designació que tenien alguns centres educatius. El plantejament ha sigut en tot moment garantir la igualtat per a tot l’alumnat. segons ha dit Laura Morant: “Hem intentat que cada zona tingués tant col•legis públics com concertats per donar l’opció de poder escollir en igualtat de condicions. Així cap xiquet es quedarà sense plaça. Recordar que el Conseller Marzà va aconseguir el suport dels sindicats per al retorn a aquest sistema d’elecció de centre. En 2013 quan la Conselleria d’Educació va decidir sense cap consens el districte únic va rebre l’oposició de pràcticament tota la comunitat educativa. A Gandia, en el Consell escolar pertinent, també es va votar contràriament a aquesta mesura. No tenia cap sentit que un xiquet o xiqueta no poguera anar al col•legi que tenia davant de la seua porta i haguera de desplaçar-se 2 km. Prevaldrà per tant la proximitat al centre”.

Així s’han establert i acordat 5 zones per a la ciutat de Gandia que corresponen als següents centres escolars:

-CEIP MONTDÚVER, JOAN MARTORELL, CC ESCOLA PIA.
-CEIP ROÍS DE CORELLA, CEIP BENIPEIXCAR, CCMM ESCOLÀPIES, CC ABAT SOLÀ.
-CEIP SANT FRANCESC DE BORJA, CC CARMELITAS, CC BORJA JESUÏTES.
-CEIP BOTÀNIC CAVANILLES, CEIP CERVANTES, CC ABC, CC GREGORI MAYANS.
-CEIP JOAN XXIII, CEIP LES FOIES, CC CALDERÓN (del Grau i Platja)

Aquesta nova redistribució de zones escolars estarà en funcionament el pròxim curs escolar quan s’espera que es matriculen uns 600 xiquets de 3 anys. Ara des de la regidoria es treballa per fer la delimitació exacta de carrers que corresponen a cada zona.

A la reunió del Consell Escolar es tractaren altres punts com els projectes de millora als centres escolars i la millora d’infraestructures. També es va parlar de la concessió d’ajudes de Xarxa Llibres, a la qual han optat 5.074 alumnes de la ciutat en la seua primera fase i que encara pot beneficiar més gent quan es convoque pròximament la segona fase, que és per a crear el Banc de Llibres. Per últim es va parlar del Consell de la Formació Professional. Laura Morant ha volgut subratllar que “s’ha reactivat aquest projecte perquè és un espai obert per debatre les necessitats formatives de la comarca. Hem d’ajustar la realitat laboral a la formació que s’ofereix als centres. Volem que en aquest projecte s’escolten les veus de tots els agents implicats com són la comunitat educativa, els polítics, els empresaris i també les associacions”.

Laura Morant assegura que des de la seua regidoria es treballa en molts aspectes, ara estan en conversacions amb la Conselleria d’Educació per aclarir el tema de les Escoletes Infantils, també treballen per aconseguir noves subvencions per a les Ampa i per a fomentar l’esport als centres educatius, a més es plantegen tornar a posar en marxa les classes de reforç a les biblioteques.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles