21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

El nou centre de Salut Pública de Gandia obrirà al maig en el “Espai Sanitari Roís de Corella”

• L’obertura del centre de salut integrat i la Casa del Pacient està prevista per a abans d’estiu

• El nou espai sanitari ha suposat una inversió total de 15,3 milions d’euros

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat hui les instal·lacions de l'”Espai Sanitari Roís de Corella” de Gandia i ha anunciat l’obertura del nou Centre de Salut Pública del Departament que se situa en aquest complex sanitari per al mes de maig.

Visita Espai Sanitari Rois de Corella Gandia fotografia Alex Oltra
Visita Espai Sanitari Roís de Corella, Gandia, fotografia Àlex Oltra

El Centre de Salut Pública es trasllada íntegrament des de la seua actual ubicació al carrer Duc Carles de Borja de Gandia a l’edifici situat al carrer Sant Pere de l’Espai Sanitari Roís de Corella.

En les dues primeres plantes d’aquest edifici es disposaran les unitats de Seguretat Alimentària, Promoció de la Salut, Salut Laboral, Sanitat Ambiental i Epidemiologia.

Espai Sanitari Rois de Corella Gandia fotografia Alex Oltra
Espai Sanitari Roís de Corella, Gandia, fotografia Àlex Oltra

La tercera planta compta amb biblioteca, sala d’actes i aula de docència, així com els despatxos d’administració i direcció, mentre que la quarta albergarà la Casa del Pacient, destinada a associacions sociosanitàries de la comarca i a una escola de salut.

L’obertura de la Casa del Pacient i del Centre de Salut Integrat que, juntament amb la Plaça de la Salut completen l’Espai Sanitari Roís de Corella, està prevista per a abans d’aquest estiu.

El Centre de Salut Integrat disposa de consultes de Medicina Familiar, Infermeria i Pediatria, així com Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, a més de la Unitat d’Atenció a la Dona (amb consultes de matrona i gimnàs de preparació al part), i la unitat de Cirurgia Menor Ambulatòria.

L’edifici central del nou complex sanitari albergarà l’Hospital de Dia de Salut Mental i la Unitat de Rehabilitació, amb les consultes dels professionals d’aquests serveis. També se situarà ací la Unitat de Conductes Addictives, així com consultes d’especialitats hospitalàries.

Tot això contribuirà a descongestionar el centre de salut de Beniopa i a millorar i aproximar l’assistència sanitària a la població d’aquesta zona, estimant que l’Espai Sanitari Roís de Corella beneficie a aproximadament 15.000 habitants.

La Plaça de la Salut, situada en la part del Passeig Germanies, comprén una zona verda i parc que servirà per a integrar el complex amb la ciutat. Les obres d’aquest nou espai sanitari han suposat una inversió total de 15,3 milions d’euros. Les instal·lacions es completen amb un pàrquing subterrani per als treballadors.

A la visita també han assistit l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; la Directora General d’Assistència Sanitària, Marian Garcia *Layunta; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, i la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Ofelia Gimeno.

La comitiva ha sigut rebuda per la gerent del departament de salut, Rosa Andrés; el director econòmic del Departament, Antonio Luján; la directora del Centre de Salut Pública de Gandia, María Gironés; el director d’Infermeria de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, Jesús Ribes; la directora d’Infermeria d’Atenció Primària, Cristina Altur, i el director mèdic de l’Hospital, Tomás Fuster.

Després de la visita, José Manuel Prieto ha volgut agrair l’interés del Conseller perquè les obres avancen en els termes previstos. “Estem davant d’un espai que resoldrà moltes necessitats dels ciutadans i que ajudarà a tindre la Salut com a centre de les nostres polítiques al mateix temps que millorem l’atenció als nostres ciutadans”.

“El barri de Roís de Corella no tenia un pla B ni alternativa i hui és un barri que es revitalitzarà que guanya una plaça pública dissenyada pels mateixos veïns” va explicar l’alcalde al mateix temps que ha fet valdre les polítiques municipals i de la Generalitat com a “polítiques pensades per a generar oportunitats “.

Per part seua, Miguel Mínguez ha remarcat que aquest nou espai era una reivindicació de la ciutadania i que va col·laborar amb el disseny de l’espai. “No estem tractant d’un espai només dissenyat per a tractar la malaltia sinó per a promoure la salut”.

Un altre aspecte que ha destacat és que un dels pisos dels tres mòduls edificats serà un espai del pacient on “podrà participar, reivindicar i modificar part d’aquesta infraestructura. En aquest sentit, divendres passat es va aprovar un decret llei que permet configurar els Consells de Salut i les Taules Sectorials per a assessorar sobre la governança i les necessitats d’aquest espai sanitari”.

Articles relacionats