EL MÓN DE LA NATACIÓ ES SOLIDARITZA AMB ELS AFECTATS PEL CÀNCER INFANTIL

Al voltant de vuitanta nadadors i nadadores provinents de diferents clubs d’Espanya han participatt este diumenge a la piscina del Grau de Gandia en les ‘12 hores nedant contra el càncer’, organitzat per l’Ajuntament.
Es tracta d’un acte solidari en el que tots els diners de les inscripcions eren un donatiu destinat a la lluita contra el càncer infantil, que celebra el seu dia mundial este dilluns 15 de febrer. També molts dels assistents i participants van portar joguets i material escolar que després serà donat per aquesta causa. L’objectiu d’aquesta cita esportiva era convidar a ser solidari, conscienciar la població sobre aquesta malaltia i donar-li visibilitat”.

Aquesta era la quarta edició de les ‘12 hores nedant contra el càncer’, una iniciativa que neix d’una experiència personal de lluita contra la malaltia i d’un història de superació personal que té nom propi, Selina Moreno. La nedadora s’ha mostrat satisfeta davant de la consolidació d’una prova de la que ha comentat que “el 70% dels nedadors quehan vingut ja ho han fet en altres edicions, per tant el projecte i la prova agrada i molt». S’han nadat 6 hores de matí i 6 hores de vesprada, entre ells 3 nadadors professionals que nadat més de 8 hores. 
El subdirector de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, Javier Llombart, ha explicat que “aquest és un esdeveniment esportiu i solidari molt important per treballar en la prevenció i ajudar als xiquets malalts de càncer. Agraïm especialment el seu compromís i col•laboració a la regidoria d’Esports i a l’Ajuntament de Gandia. Tots els diners anem a destinar-los a projectes de psicologia oncològica, tant necessaris per als xiquets i xiquetes i per a les seues famílies. També aquest donatius ens permetran fer nous campaments. Ja fa 20 anys que els fem tots els anys amb una capacitat de 40 xiquets i xiquetes. A ells es serveix per socialitzaramb altres xiquets, viure en un ambient fora de l’hospital i fer una vida normal. Per als pares és important també alliberar-se i recuperar els seus espais”.
La prova ha comptat amb la participació de l’empresa professional del cronometratge, Toprun. 

Et Pot Interessar