9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

El Ministeri d’Hisenda trau Gandia de la “zona de risc” i li permet flexibilitzar el Pla d’Ajus

El Govern central destaca com a «exemplar» el comportament econòmic de l’Ajuntament i li permet flexibilitzar el Pla d’Ajust per a continuar invertint en la ciutat; mantindre tots els serveis municipals en marxa; ajudar les empreses i tots els sectors productius; i també el teixit social, associatiu, esportiu i cultural local. 

L’amortització del deute s’allargarà en sis anys més (fins a l’any 2050), la qual cosa redueix la càrrega financera de l’Ajuntament de Gandia d’una manera molt significativa i aquesta menor càrrega redundarà en la millora de les finances municipals.

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, ha manifestat que “Gandia no és menys que ningú i segueix marcant el camí. Per això Hisenda correspon l’esforç que ha fet la ciutat i la ciutadania, permetent-nos donar el primer pas i tornant aquest esforç en forma de consideració per haver anat complint escrupolosament el Pla d’Ajust. Quin és el primer pas? Aprovar les mesures per a fer possible invertir a la ciutat amb seguir reduint el deute. És necessari per a poder donar bones notícies econòmiques en un futur pròxim”.

D’altra banda, Josep Alandete, vicealcalde de Gandia ha destacat que “aquest govern ho tenia clar perquè havia de ser responsable primer que res davant de la ciutadania, davant del sacrifici que està fent, i davant d’això l’únic que es pot fer és una gestió responsable, amb ordre, capaç d’aprofitar totes les oportunitats que ens estan venint de les altres administracions en la ciutat. Però, a més a més, sense balafiar ni un cèntim”.

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori ha assenyalat que “tot el que es puga fer seria pràcticament impossible sense aquesta flexibilització, perquè ens constrenyeria el pressupost d’una manera molt potent. Per tant, pensem que d’ací a 2050 hi haurà un alleujament financer important”.

Articles relacionats