21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

“EL MÉS IMPORTANT ÉS QUE LES PERSONES ESTIGUEN EMPADRONADES PER A PODER TINDRE ACCÉS A LA SANITAT I MILLORAR LA SEUA SITUACIÓ”

 

 

 

• Purificació Peris, directora general d’Emergència Residencial i Funció Social de l’Habitatge de la Generalitat Valenciana ha visitat aquest matí Càritas Gandia on ha mantingut una reunió de treball al costat del director de l’entitat, Francisco Carrió, la secretària, Maite Boscá, i coordinadors d’àrea.

• L’objectiu de la reunió ha sigut conéixer de primera mà quines necessitats tenen les persones ateses per l’entitat, especialment en el que a habitatge d’emergència i acompanyament social i laboral es refereix. “M’emporte una sèrie de propostes que espere que es vegen reflectides en un futur pròxim en algunes ajudes”, ha destacat Peris.

Purificació Peris, directora general d’Emergència Residencial i Funció Social de l’Habitatge de la Generalitat Valenciana ha visitat aquest matí Càritas Gandia on ha mantingut una reunió de treball al costat del director de l’entitat, Francisco Carrió, la secretària, Maite Boscá, i coordinadors d’àrea.

L’objectiu de la reunió ha sigut conéixer de primera mà, un any després de la primera visita que va realitzar la directora general a Càritas Gandia, quines necessitats tenen les persones ateses per l’entitat, especialment en el que a habitatge d’emergència i acompanyament social i laboral es refereix. “M’emporte una sèrie de propostes que espere que es vegen reflectides en un futur pròxim en algunes ajudes”, ha destacat Peris.

La directora general ha escoltat els problemes als quals s’enfronten les persones ateses per Càritas Gandia que necessiten un habitatge i no poden accedir a ella. I és que en l’actualitat s’exigeix un contracte de treball de 6 mesos; fiances de fins i tot un any complet de lloguer; i a més és molt complicat accedir a un habitatge per la pujada dels preus de lloguer i perquè la situació es complica si la persona que vol llogar està en situació irregular o té menors a càrrec seu.

En aquest sentit, Peris ha indicat: “entre totes les administracions hem de tindre clar que sense un sostre no es poden exercir altres drets, per tant, el més important és que les persones puguen estar empadronades, tinguen una casa, un habitatge digne per a poder tindre accés a la sanitat i a partir d’ací poder millorar la seua situació. L’habitatge és la porta d’accés a la resta de drets bàsics de les persones. Així ho entenem i per això treballem, perquè totes les persones tinguen accés a un habitatge”.

Peris ha assistit a Càritas Gandia acompanyada per la regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Gandia, Inmaculada Rodríguez, qui ha reconegut el problema d’habitatge que hi ha en l’actualitat i per això ha assenyalat: “les administracions públiques estan obertes a escoltar i a proporcionar tota l’ajuda que siga a les nostres mans”.

El director de Càritas Gandia, Francisco Carrió, ha destacat la “visita productiva” de la directora general que “ha comunicat confiança a les persones, alguna cosa que permet progressar i veure el futur amb esperança”.

Articles relacionats