El mapa de corredors enfronta a Compromís amb el PSOE

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha considerat una «punyalada» la «desaparició» de les connexions de València amb el corredor Mediterrani-Atlàntic i Mediterrani-Cantàbric de la proposta del nou Reglament CEF sobre infraestructures prioritàries per a 2021-2027 i ha demanat la compareixença del ministre de Foment, José Luis Ábalos, perquè aclarisca «qui va donar les ordres per a aquest nou menyspreu als valencians» i que expose «com va a ser el paper del Govern davant la marginació de València del mapa de Corredors».
Mulet ha manifestat en un comunicat que «si bé no és nou el maltractament des de temps del PP a tot el que signifique el Corredor i les comunicacions amb Europa», «lamentablement el PSOE tampoc és de fiar en aquesta matèria».
Així, el senador ha criticat a l’anterior govern «corrupte que ha maltractat sense parar a tots els valencians de forma reiterada per totes les vies possibles, les pressupostàries i les extrapresupuestarias»; mentre que ha assenyalat que en la Cambra alta «es constata clarament qui mana en el PSOE, que fins ara ha actuat com un partit nacionalista andalús, de Susana Díaz, i promou al costat del PP tot el que signifique prevaldre el corredor central i relegar i deixar sense connexió el tràfic de mercaderies pel Mediterrani i la connexió amb els principals ports».
Compromís realitzarà així mateix sol·licituds de documentació i preguntes sobre aquesta decisió que pot suposar un «desincentiu» cap a les empreses, inversions i en definitiva creació de llocs de treball. Així, ha destacat l’interès del Govern valencià per millorar amb els seus pressupostos el tràfic de mercaderies Sagunt-Terol i què suposaria no defensar aferrissadament posteriorment la vigència i importància d’aquests traçats fins a Saragossa.
«El PSOE ha d’actuar com un partit d’Estat, vincular les inversions a les necessitats i pes poblacional, perquè ja estem observant com no hi haurà nou sistema de finançament i es repeteixen les escenificacions de reivindicació enfront de Sánchez. Sabem que d’ells no és la culpa d’aquest nou greuge, però tenen la responsabilitat de defensar a Europa la prioritat de les nostres comunicacions, de forma independent i sense ser ostatges dels seus propis grupúsculos i interessos compartits amb el PP, com hem vist en massa ocasions», ha conclòs.
Així mateix, ha indicat que PSOE i PP «acaben de rebutjar en el Senat, entre les més de 900 esmenes als PGE2018», amb «nombroses propostes de Compromís per a millorar les comunicacions per tren amb Aragó, la millora del finançament del Corredor, creació de nodes logístics, connexions dels ports amb ample internacional i traçats».
Finalment, el senador ha recordat «la precarietat de les comunicacions valencianes» i ha criticat «la poca vergonya dels representants del PP valencià a Madrid que, lluny d’enlletgir el secretisme i comportament dels seus dirigents, es limiten a justificar-los en un moment crucial per a les comunicacions i els mapes de transport del futur».

Et Pot Interessar