12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El Jutjat desestima el delicte de maltractament a un gos on va intervindre la Policia Local de Gandia

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE GANDIA ENTORN D’UN GOS PRESUMTAMENT MALTRACTAT

Després dels fets ocorreguts els darrers dies entorn del cas d’un gos presumptament maltractat, l’Ajuntament de Gandia vol deixar constància del que ha passat i de tot el procés seguit per aquest consistori i la seua Policia Local, sempre sobre la base de la legalitat vigent i seguint el mandat de les autoritats judicials. Per tot això, l’Ajuntament de Gandia exposa:

Després de rebre les imatges a través de les xarxes socials l’1 d’abril passat, la Policia Local es va personar al domicili per entrevistar el propietari de l’animal i els residents al domicili. En aquell moment, els agents van poder comprovar l’estat de l’animal i la situació en què es trobava.

S’estima que podria existir una infracció de l’ordenança municipal de tinença d’animals i s’inicia un procés sancionador.

El dissabte 2 d’abril es trasllada la informació recollida durant la jornada anterior al Jutjat de Guàrdia perquè es valore l’existència d’un possible delicte i s’autoritze, si ho considera necessari la jutgessa, l’entrada dels agents al domicili per procedir a l’extracció de l’animal de l’habitatge.

Davant d’aquesta petició, el jutjat estima que no era una mesura proporcionada davant dels fets ocorreguts. La jutgessa desestima, per tant, la denúncia de la Policia Local de Gandia i tampoc veu indicis de delicte de maltractament animal.

Durant la jornada del diumenge 3 d’abril es mantenen contactes amb els propietaris per fer diverses comprovacions de l’estat de l’animal.

El dilluns 4 d’abril es fa un estudi físic del gos a càrrec d’un veterinari col·legiat per conéixer l’estat de l’animal. Aquest estudi afirma que “no s’observa cap mena de dolor, molèstia ni signes de maltractament. S’ha revisat la dentició, les zones lumbars, el pit, la flexió d’extremitats i la visió, tot sense cap mena d’alteració aparent. No s’observa por ni malestar amb el propietari”.

L’Ajuntament de Gandia a través dels seus serveis jurídics, ha fet una petició al Jutjat Contenciós Administratiu perquè, sobre la base de l’informe de la Policia Local realitzat el divendres 1 d’abril, es permeta als agents retirar el ca del domicili. Tot i això, el jutjat ha desestimat la demanda.

Articles relacionats