23.9 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

El Jardí Botànic acull la presentació del Diploma en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental

 

– El pròxim dia quatre de juny a les dotze del migdia tindrà lloc la presentació oficial del Diploma en canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental al Jardí Botànic de la Universitat de València.

– Els seus codirectors Carme Melo i Luis del Romer, juntament amb el director del Jardí Botànic Jaime Güemes, exposaran els continguts més rellevants d’aquesta nova formació de postgrau de la Universitat de València.

– L’objectiu principal d’aquest diploma és formar a nous professionals en l’àmbit del canvi climàtic i la sostenibilitat, partint de la premissa que el canvi climàtic induït per l’activitat antròpica dins d’un model social i econòmic insostenible, és ja una realitat a la qual adaptar-se i intentar mitigar en la mesura que siga possible.

El Diploma en canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental resulta nou en l’ampli ventall d’ofertes formatives de postgrau a Espanya, ja no sols per la temàtica en si, sinó per la seua perspectiva multidisciplinària i la seua estructura. Els seus trenta crèdits es distribueixen entre diversos mòduls sobre qüestions ambientals, polítiques, econòmiques i territorials relacionades amb el canvi climàtic i la sostenibilitat impartides per un claustre de professors de diferents àrees de coneixement i amb paritat entre sexes.

El model de docència serà híbrid, però amb possibilitat de cursar-se completament en línia per les circumstàncies de la pandèmia. Així mateix, es plantegen una sèrie d’eixides de camp com a complement indispensable a aquesta formació i un mòdul final de projectes totalment innovador més enllà dels clàssics treballs finals de grau o de màster.

Juntament amb els codirectors d’aquest diploma, assistiran els docents encarregats de conduir aquesta nova oferta formativa per a  debatre i defensar l’interés i la urgència d’abordar des de l’acadèmia l’emergència climàtica i una necessària transició ecosocial de les nostres societats.

Articles relacionats