22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

El Grau de Gandia està en Festes

  • El Grau de Gandia celebra les seues festes patronals del 7 al 16 de juliol

Festes del Grau de Gandia 2023 1

El Grau de Gandia es prepara per a dos caps de setmana en els quals es faran multitud d’actes per celebrar les festes en honor a la Mare de Déu Blanqueta i a la Verge del Carme. Els encarregats d’anunciar la programació han estat el president de la junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell; la regidora, Elena Moncho; el tècnic de Política Festiva, Joanjo Reig; el Patró Major de la Confraria de Pescadors del Grau, Domingo Ciurana, i la Padrina de les Festes del Grau 2023, Alícia Català.


Tal com ha explicat el president de la Junta del Districte, els actes es desenvoluparan entre el 7 i el 16 de juliol. D’entre tota la programació, l’element característic d’aquesta festivitat és la processó marítima de la imatge de la Mare de Déu Blanqueta. Picornell ha destacat que el primer cap de setmana d’activitats és més popular mentre que el segon cap de setmana té un caràcter marcadament mariner.

‘Despertaes’, sopars i dinars populars, cercaviles, misses, processons i actuacions musicals marcaran durant cada jornada una programació per a tots els públics. El tècnic municipal ha volgut destacar a la seua intervenció la qualitat de les activitats i les actuacions programades.

Per la seua banda, Moncho ha afirmat que “l’important és que tots continuem treballant perquè cada cop siguen més les persones que ens visiten i que aquestes festes es convertisquen a les festes d’estiu de la ciutat“.
Segons ha afirmat Ciurana, “
les festes han crescut molt amb el pas dels anys i nosaltres volem continuar mantenint l’essència. El dia gran congreguem prop de 10.000 persones al recinte portuari i volem seguir en aquesta línia“.

Programació

DIVENDRES 7

Plaça d’Orient 18.00 h Jocs d’aigua.

Vine a disfrutar d’uns jocs molt refrescants, no oblides portar la tovalla!!

Carrer Juan de la Cierva 23.30 h Actuació tribut a Camilo Sesto, amb la veu de Javier Ballester.

DISSABTE 8

Festa de les Quintades

8.00 h Despertà pels carrers del Grau, a càrrec de la Colla de Dimonis Dimolí i el grup musical 2×4 del Grau de Gandia.

Plaça del Port 19.30 h Concentració de les quintades.

21.00 h Passacarrer amb la batucada Kum Kum Trà i el grup musical 2×4 del Grau de Gandia.

Plaça de la Marina 22.00 h Sopar de les quintades. Cal haver adquirit el tiquet prèviament. 23.30 h Actuació de l’orquestra Limite.

DIUMENGE 9

Parc de l’Oller

9.00 h VII Matinal Motera Solidaria en favor de CEE Enric Valor, organitzat per Alma de Acero.

Estand Alma de Acero, estands de marxandatge, ruta amb moto, bona música i millor ambient. Actuació dels grups De la Nada, Sudoku i Canas Band.

Sorteig i regals per als inscrits. Tiquet donatiu 12€, inclou: licor de benvinguda, entrepà, 1 beguda, samarreta commemorativa, ruta “barítima” i sorteig de la rifa). Telèfon de contacte: 654.151.710 (Pep Grimalt «Surdo»)

email: almadeacero@hotmail.es

Església de Sant Nicolau

21.00 h XII Festival Internacional d’Havaneres Port de Gandia, participen: Cor Sinenomine de Benigànim i l’Orfeó Borja de Gandia. Aforament limitat.

Organitza l’Orfeó Borja de Gandia, amb el patrocini de l’Autoritat Portuària de València.

DIJOUS 13

Saló d’Actes del Grau

21 h. Programa d’Intercanvi Musicals: Associació de Dolçainers i Tabaleters del Grau i l’Associació Musical del Grau de Gandia.

Entrada lliure. Aforament limitat.

DIVENDRES 14

Llotja

22.00 h Sopar d’entrepà. La despesa de taula és de 5 €. Organitzat per la Confraria de Pescadors.

23.00 h Arribada de la Mare de Déu Blanqueta per la mar, amb l’embarcació La Martina. Trasllat a l’església de sant Nicolau. Portadors i comitiva de xiquets i xiquetes de la Confraria de Pescadors, acompanyats pel Grup de Dolçainers i Tabaleters del Grau, Grup de Danses Rebombori, la passejà per la Colla de Dimonis Dimolí i bombardeig a càrrec de Pirotècnia Borredà.

En arribar a l’església: Cant d’albades a la Mare de Déu Blanqueta i a la padrina Sra. Alicia Català Martínez.

00.30 h Gran discoteca mòbil amb la Festa Nice.

Una gran festa de la marca Sansaru, amb el dj Jose Ripoll un espectacle que conjuga l’animació i música actual.

DISSABTE 15

Dia De La Mare de Déu Blanqueta. Patrona del Grau.

Carrers del Grau

08.00 h Despertada per la pirotècnia Borredà i pel Grup de Dolçainers i Tabaleters del Grau.

Itinerant, eixida des de l’Església sant Nicolau

11.45 h Arreplegada de la padrina de la Mare de Déu Blanqueta i padrina del Verge del Carme, Sra. Alicia Català Martínez.

12 h Cercavila de festeres, reines falleres, cambrera del Davallament, padrines i representants de totes les associacions del districte, amb la banda de l’Associació Musical del Grau de Gandia.

Església de Sant Nicolau 12.30 h Ofrena i missa en honor a la Mare de Déu Blanqueta.

En acabar la Banda de Tambors, Gaites i Cornetes Mare de Déu Blanqueta estrenarà una nova marxa processional que porta per nom: A mi Virgen Mare de Déu Blanqueta, de l’autor Vicente Escamilla.

13.30 h Passacarrer de la Banda de Tambors, Gaites i Cornetes Mare de Déu Blanqueta.

Plaça de la Llotja17.30 h Festa Aquàtica. Vine a disfrutar de l’aigua, no oblides portar la tovalla!!

Llotja.

21.30 h Concurs de Fideuà de Gandia de les Associacions del Grau, organitzat per la Confraria de Pescadors. El públic en general podeu portar l’entrepà per a sopar. Els tiquets de la despesa de taula són 5 € per persona.

00.00 h Gran revetla amb l’orquestra La Tribu: 25 anys!!!

DIUMENGE 16

Verge del Carme.

Carrers del Grau
08.00 h Despertada per la pirotècnia

Borredà i pel grup musical 2×4.

Llotja.14.00 h. Dinar dedicat a la gent de la mar.

Organitzat per la Confraria dels Pescadors.

Carrers del Grau

18.30 h Cercavila i arreplegada de la Padrina de la Mare de Déu Blanqueta i Padrina del Verge del Carme, Sra. Alícia Català Martínez.

Església de Sant Nicolau 19.00 h Missa Major.

Carrers, port i mar del Grau

20.00 h Processó marítima-terrestre en honor a la Verge del Carme i Mare de Déu Blanqueta, amb les embarcacions Nova Emi i Son de Mar. Acompanyats per el Club de Rem Cya Gandia, l’Associació de Dolçainers i Tabaleters del Grau, la Banda de Tambors, Gaites i Cornetes Mare de Déu Blanqueta i la Banda de l’Associació Musical del Grau. Els portadors de les imatges són membres de la Confraria de Pescadors, l’Associació de Veïns de Venècia i la Unió Esportiva Portuaris.

Articles relacionats