EL GOVERN DE GANDIA DIU QUE EL PP VA DEIXAR TRETZE MESOS PENDENTS DE PAGAR A LA SEGURETAT SOCIAL

Salvador Gregori, Coordinador d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per aclarir algun dels aspectes que ha denunciat aquest matí l’anterior responsable d’Hisenda, Guillermo Barber, i ha desmentit rotundament que s’haja demanat un ajornament dels pagaments de la Seguretat Social a IPG. El coordinador d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, ha mostrat un certificat del Ministeri d’Hisenda on sí que consta que s’arrossega un deute de les aportacions a la Seguretat Social de 15 mesos i que ascendeixen a un total de més de 414.000 €, dels quals 46.000 € es corresponen amb les contribucions dels mesos de juliol i agost de l’any passat i per tant, son atribuïbles a l’actual govern. És a dir, més del 89% del deute es correspon amb els anteriors gestors nomenats pel Partit Popular.

 

Pel que fa als deutes de juliol i agost de l’exercici passat, Gregori ha declarat que «la situació en caixa que ens va deixar el PP va ser tan lamentable que ens va resultar impossible afrontar el pagament. A més, ens vam haver d’encarregar d’una nòmina de treballadors extensa i de la liquidació d’alguns contractes, el que va acabar provocant aquest problema».

Una situació que ha estat qualificada pel coordinador general com «puntual», ja que des del mes de setembre, per part d’IPG, no hi ha hagut cap impagament a la Seguretat Social «entre altres coses perquè resulta molt més barat pagar religiosament que haver de suportar els recàrrecs del 20% que se li imposaven als gestors del PP perquè no pagava de manera sistemàtica».

Gregori ha afirmat que actualment la nòmina actual d’empleats de l’empresa pública és la mateixa (39 persones) que el PP va deixar per afrontar serveis bàsics com la grua, l’ORA o el servei que es presta a la piscina del Grau, «això sí , hem passat de més de 300.000 € mensuals en treballadors a poc menys de 76.800 €, és a dir, el PP gastava prop de 230.000 € mensuals en greixar la seua maquinària d’endollats».

D’altra banda, el coordinador d’Hisenda ha volgut recordar que actualment des de IPG s’estan pagant amb caràcter mensual 12.500 € per l’Impost de Transmissions Patrimonials corresponent a les pistes de bitlles de la platja que al seu dia IPG va comprar, que no es van registrar i que suposen una llosa de prop de 600.000 € per a les malmeses arques de l’empresa pública. «És una altra mostra més de les gestions de l’anterior govern que ens ha deixat en la ruïna absoluta».

Un altre dels aspectes abordats per Gregori ha estat una de les qualificades de «fosques operacions d’enginyeria financiera que desenvolupava l’anterior executiu del PP». Es tracta de l’obertura d’un compte de crèdit per valor d’1.300.000 € que l’empresa pública va sol•licitar a Caixa Popular en concepte d’un suposat reemborsament de l’IVA que IPG havia de cobrar després de reclamar-lo a Hisenda. Doncs bé, tal com s’ha sabut, l’operació es va realitzar tot i que l’import que l’Agència Tributària havia de tornar a IPG era només de 300.000 € amb el que s’ha produït un desfasament d’1.000.000 € per a les arques de la mercantil pública que ha de ser afrontat pels actuals gestors.

Finalment, el coordinador d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, ha recordat que les nòmines dels treballadors del consistori «estan més que garantides», ja que actualment hi ha en caixa quantitat suficient com per a afrontar tres mensualitats al que cal afegir els ingressos que es realitzen des de la Diputació de València i del PIE per part de l’Estat. «Estem davant d’una altra de les mentides de l’anterior regidor d’Hisenda que es va limitar durant el seu mandat a posar en marxa pressupostos il•legals».

Et Pot Interessar