EL GOVERN DE GANDIA ANIMA ALS CIUTADANS A PARTICIPAR EN LA PRESA DE DECISIONS

El Fòrum de Convivència Manuel Broseta de Gandia acull hui divendres 8 d’abril, a partir de les 18.30 h, un Fòrum de Mediació sobre Participació Ciutadana, organitzat per l’Associació Intercultural Midrashic i la Federació per a la Mediació de la Comunitat Valenciana, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Gandia. La presidenta del col•lectiu, Sandra Aquino i el regidor de Polítiques Amb la Ciutadania, Nahuel González, han presentat aquest matí la iniciativa. “Es tracta d’una trobada entre dues ferramentes com la mediació per a resoldre situacions i no arribar a conflictes i la participació ciutadana, com a eina per què la gent prenga decisions”, ha explicat González, qui ha agraït el treball de Midrashic, “perquè col•lectius com aquest són exemples de la Gandia participativa i social per la qual aposta el govern local”.

Per la seua banda, Aquino ha destacat la importància d’aquest tipus d’actes per animar la societat a que “exercisca el seu dret a participar de la presa de decisions diària i no només cada quatre anys. Podem construir la societat que volem des d’una participació activa”.
Els Fòrums de la FEPAMED-CV, de la qual Midrashic ostenta la secretaria, són espais de trobada informals on les persones exposen lliurement opinions, postures i/o comentaris sobre temes de Mediació i d’altres que preocupen la ciutadania, com ara l’educació, la sanitat, la seguretat ciutadana o la participació ciutadana. Tothom pot parlar-hi i no existeix una visió única. No hi consisteix a debatre, sinó exposar-hi tot allò que coneixem, opinem i/o dubtem sobre el tema. És aprendre exposant i escoltant activament. És experimentar junts actituds pròpies de la Mediació, com ara legitimar als altres, l’escoltar col•lectiu, el parlar des d’interessos i necessitats i no des de postures.

Et Pot Interessar