13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

EL GOVERN DE GANDIA AFIRMA QUE HA DESTINAT 4 MILIONS A FOMENTAR L’OCUPACIÓ EN 2016

L’alcaldessa i la vicealcaldessa de Gandia, Diana Morant i Lorena Milvaques, respectivament, i la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, han presentat el balanç de les polítiques d’Ocupació realitzades al 2016. “No podem dir que estem satisfets, perquè la situació de l’atur a la nostra ciutat continua sent dramàtica, però ens havíem marcat com a objectiu principal des del govern local fer tots els esforços possibles, amb els pocs recursos propis de què disposem, i buscant vies de finançament d’altres administracions, per realitzar polítiques d’ocupació, formació i inserció sociolaboral i ajudar les empreses, emprenedors i autònoms. I pensem que anem pel bon camí”, ha destacat Izquierdo.

Així l’Area de Polítiques Econòmiques i Innovació, ha desenvolupat al llarg del 2016 9 projectes d’ocupació i formació subvencionats per la Generalitat Valenciana, per un import de 1.168.919 euros. Aquests programes es sumen a les activitats regulars de formació, orientació professional i acompanyament a l’ocupació i a l’empreniment realitzades des de l’àrea, i que han permès la incorporació al mercat de treball de un total 238 persones.
Per la seua banda, l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat el treball d’Izquierdo i ha recordat que la millor política d’ocupació possible des de l’administració local “és pagar als proveïdors pels serveis que presten a l’Ajuntament i no ofegant-los com es feia els darrers anys. L’Ajuntament ha pagat el deute comercial generat enguany, més de 40 milions d’euros als proveïdors de la nostra ciutat i comarca, gràcies a l’esforç de la ciutadania i a l’austeritat del govern. Amb recursos propis i d’altres administracions estem generant riquesa a les xicotetes i mitjanes empreses, ajudant-les a mantindre els treballadors i a crear nous llocs de treball”.
Morant també ha posat com a exemple els 47 projectes executats, gràcies al pla d’inversions de la Diputació de València i que han estat encomanats a empreses de la ciutat i comarca. I ha destacat la inversió en la millora dels polígons industrials i els projectes de futur, gràcies a la col•laboració i participació d’altres administracions.
Finalment, la vicealcaldessa ha recordat la implicació de tots els departaments municipals, “ja que hem canalitzat cap a la regidoria de Polítiques Econòmiques les necessitats i demandes reals dels sectors de població amb els quals treballem dia a dia des de les nostres àrees: joves, dones, persones en risc d’exclusió social…”.

Programes d’ocupació i formació

Destaquen entre aquestos programes finançats el Taller d’Ocupació Sendes Urbanes II (556.390€ i 37 contractacions), Programa Emcorp per aturats de llarga durada (94.300€ i 20 contractacions), Programa Iniciativa social per a l’atenció a persones aturades (27.541€), el programa Itineraris Integrats (200.000€), i 4 programes de Formació per a l’Ocupació dirigits a col•lectius específics (99.887€ i 60 participants).

En els pròxims dies s’iniciarà també, l’Acord Territorial de la Comarca de la Safor, dotat amb 190.081€ addicionals procedents del Servef i participat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, FAES, CCOO i UGT, amb el que es pretén recuperar i reforçar la visió comarcal i la col•laboració entre agents del territori en el plantejament de polítiques d’ocupació.

Respecte de les activitats regulars del Urbalab, al llarg del 2016 s’han realitzat en l’Espai Connectat un total de 68 accions formatives, relacionades amb els àmbits de la ocupació i recerca de treball (18), l’empreniment (15), la societat digital (25) i les competències professionals (10). Un total de 948 persones, entre professionals, persones aturades i pimes, s’han inscrit en les diferents activitats formatives. La participació en aquestes activitats permet incrementar de forma significativa la empleabilitat de les persones participants, així com l’adquisició d’aquelles competències digitals i professionals més demandades per les empreses de l’entorn, cada volta més inserides en la societat del coneixement.

Des de l’Urbalab s’han desenvolupat també altres actuacions amb la participació d’entitats i col•lectius, entre les que destaquen les activitats en matèria d’orientació i empreniment amb Instituts d’educació secundària i cicles formatius de grau mitjà de la ciutat, o la organització de jornades vinculades a la gestió innovadora o a les noves tecnologies amb associacions empresarials, col•lectius professionals i l’Escola Politècnica de Gandia.

L’Espai Orientat, de l’Urbalab, s’ha constituït en un punt de referència per aquelles persones de Gandia que busquen millorar les seues condicions d’accés al mercat de treball. Amb més de 60 recursos multimèdia i amb l’assistència permanent d’un professional de l’orientació, les persones usuàries poden trobar informació i orientació sobre tota la oferta formativa de la comarca, ofertes de treball, coneixement de noves professions, i tècniques per a millorar la empleabilitat. A més a més, com Agència de Col•locació Autoritzada, des d’aquest espai es presta un servei personalitzat a les pimes de l’entorn, gestionant les seves ofertes de treball i ajudant-les en la millor definició de perfils d’acord a les necessitats del lloc a cobrir.

3.600 persones han acudit a l’Espai Orientat al llarg del 2016, per a rebre o consultar informació o rebre orientació sobre la oferta formativa comarcal, el coneixement de professions, informació sobre ofertes de treball, la consulta de directoris d’empreses, assessorament per emprendre, o per a l’ús de les eines autoassistides disponibles en aquestes i altres matèries. Per la seva banda s’han gestionat 164 ofertes de treball procedents de 96 empreses de la Comarca.

Articles relacionats