EL GOVERN DE GANDIA ADMET QUE S’ENFRONTA ALS PRESSUPOSTOS «MÉS DIFÍCILS D’ENCAIXAR DE LA HISTÒRIA»

L’Ajuntament de Gandia treballa intensament per traure endavant els pressupostos del 2016. Aquest divendres l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant i la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, han comparegut davant els mitjans de comunicació per informar a la ciutadania de com va el procés d’elaboració dels pressupostos. Front a les crítiques del Partit Popular que asseguren van en molt de retard, l’equip de govern els recorda que els seus primers pressupostos de l’any 2012 els van donar a conèixer el 12 de març, per tant el govern encara està en els terminis adequats. No obstant el principal obstacle en l’elaboració dels nous pressupostos és la situació de fallida econòmica en que han deixat els populars l’Ajuntament de Gandia.

 

En aquest sentit l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha assegurat que “som un govern transparent. Estem fent front a l’escenari més complicat en la història de la ciutat a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals. No hi ha ni desídia, ni falta d’esforç, el que hi ha és molt de treball perquè els pressupostos siguen legals, reals però sobretot que no suposen castigar als ciutadans, ni castigar a la ciutat de Gandia per culpa de la gestió del Partit Popular”.

Així amb els antecedents dels pressupostos del partit Popular dels últims tres anys, en què un ha sigut declarat il•legal, un altre està davall sospita i l’últim no es va aprovar, el nou equip de govern s’ha trobat una situació més que complicada com ha detalla Diana Morant “els pressupostos del 2016 son molt difícils d’encaixar. Anem a deixar de posar ingressos ficticis, com feia l’anterior govern, que al final com que no arribaven mai només feien que fer forats econòmics. Eixa època d’ingressos ficticis ja s’ha acabat. Nosaltres hem pujat els impostos però vull recordar que el Partit Popular també en un 21%. Però hi ha una gran diferència, nosaltres anem a destinar tots eixos diners a despeses reals perquè es puga mantindre una vida digna de la ciutat. En els pressupostos del 2014 no se van consignar partides com les dels bombers de 500.000 euros, ni la d’aparcaments d’un milió d’euros, ni la del pagament bancari anual. Ara en el 2106 tornem a la realitat i a la legalitat, hem llevat els ingressos ficticis i hem posat les obligacions”.

L’actual equip de govern està mantenint diferents reunions amb el Ministeri d’Economia i Hisenda, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per tal de crear, com ha dit Diana Morant, “un instrument concret que catalogue de nou les ciutats i pobles que han heretat una situació econòmica ruïnosa però que els seus nous governs han posat en marxa un full de ruta sensat i que necessiten ajuda de tots per a salvar la situació d’eixes ciutats. Hi ha moltes ciutats que no tenen viabilitat econòmica ni pujant tots els impostos ni retallant tot el possible. Hi ha que crear instrument nou d’ajuda per evitar que els ciutadans siguen castigats per la mala gestió d’altres governs”.

La vicealcaldessa, Lorena Milvaques, també ha volgut explicar l’escenari econòmic que han heretat i tot el que han aconseguit des que governen contestant a les crítiques de l’oposició: “El Partit Popular parla d’incapacitat del nou govern quan els únics incapaços són ells. En 4 anys van ser incapaços de dur a terme el que nosaltres ja hem fet en tan sols 8 mesos de legislatura. Es el cas del Pla d’Ajust, el Pla Econòmic Financer i el refinançament bancari que ens ha permès estalviar per a la ciutat 10 milions d’euros. Hem demostrat treball, eficàcia i resultats positius per a tots els ciutadans. Aquesta legislatura reduirem el deute en 60 milions d’euros. La pujada d’impostos serà per pagar els deutes. Ells també van pujar els impostos i es van gastar eixos diners en Julio Iglesias, en boleres, cines i en places de bous. Que no ens donen lliçons que no poden”.

Davant la proposta feta aquesta setmana per part del Partit Popular de fer un pacte per a la ciutat, Lorena Milvaques ha sigut més que clara amb les seues afirmacions “els demanem honradesa, responsabilitat en la gestió, claredat a l’hora d’explicar el que van fer, que reconeguen els errors públicament i que miren cap al futur amb un a nova perspectiva. Si eixa és la nova actitud del PP, ens asseurem en la mateixa taula que ells per fer un pacte per a la ciutat pel benefici de tots els ciutadans. Si volen treballar per la legalitat, la responsabilitat, la honradesa i l’estalvi en favor de tots ací estem per a dialogar”.

El PP recorda que el govern no té majoria

El Grup Municipal Popular, després de la negativa socialista durant la jornada d’ahir en el ple, ha reiterat la seua oferta de pacte pels Pressupostos Municipals de 2016.

Els populars sol·liciten als socialistes que abandonen la seua actitud, i els recorda que són només dotze regidors i que necessiten d’un pacte per a poder traure avant els Pressupostos Municipals de 2016.

Per a l’edil popular Guillermo Barber, “és necessari que per responsabilitat, davant uns pressupostos difícils, entenguem el missatge ciutadà i treballem per aconseguir el consens. En aquesta postura de centralitat política que ocupa el PP trobaren cabuda l’esquerra i dreta, d’aquest Consistori”.

L’oferta dels populars és clara, segons Guillermo Barber: “Proposem un Pacte de ciutat pels pressupostos. Només una gran condició, no pujar els impostos o rebaixar la pujada impositiva prevista el màxim possible”.

Els populars tornen a oferir el seu suport i respatler a l’Executiu de Diana Morant, perquè per responsabilitat, ja que és minoria, puga traure avant els Pressupostos Municipals de 2016.

Et Pot Interessar