20.7 C
Gandia
Dilluns, 20 març, 2023

El Govern Central limita el preu dels tests d’antígens a 2,94 euros

 

 

– La mesura acordada per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments entrarà en vigor el dissabte, 15 de gener

Els tests d’antígens costaran un màxim de 2,94 euros a Espanya. És el preu que ha fixat aquest dijous la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIPM) i que entrarà en vigor el dissabte, l’endemà de la seua publicació en el BOE, segons ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Per a arribar a aquesta xifra, la comissió ha analitzat el preu de venda de les distribuïdores de les oficines de farmàcia, el marge de benefici que solen tindre els productes sanitaris, el preu de venda al públic i el de països de l’entorn. “L’objectiu principal era fixar un preu el més assequible possible mantenint l’equilibri perquè el producte estiga disponible en canal farmacèutic”, ha assegurat Darias, que s’ha mostrat confiada que no es repetirà un desproveïment com el del Nadal.

Espanya se situava en la forquilla de països europeus amb els preus dels tests més cars, en la mateixa línia que Itàlia, Bèlgica o Irlanda, on estan en una forqueta d’entre 5 i 10 euros. Durant aquest Nadal, no obstant això, els preus van superar en alguns llocs els 12 euros, en un moment de desproveïment en el qual moltes farmàcies es van quedar sense ells. A Espanya, no obstant això, continuaran venent-se exclusivament en farmàcies.

L’organització de consumidors Facua s’ha mostrat contrària a una baixada que qualifica d’“aixecada de camisa”. “Ve a traslladar-nos el missatge que no es vol acabar amb l’especulació. És un import unflat, encara que menys que el de les últimes setmanes. És pràcticament el mateix que abonàvem abans de la sisena ona i més que el que es paga en altres estats membres de la Unió Europea”, ha dit el seu portaveu, Rubén Sánchez.

Articles relacionats