18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El Fòrum Econòmic i Social garanteix el millor futur per a Gandia

 

– L’Ajuntament sol·licitarà al Govern la bonificació de l’ICIO per impulsar la construcció de nou habitatge

– L’alcalde Prieto anuncia al Fòrum Econòmic i Social que el pressupost municipal pujarà a 99 milions d’euros i augmentarà la dotació de la contracta de manteniment de parcs i jardins en un milió d’euros

– L’Oficina Municipal de l’Inversor amplia els serveis per agilitzar i facilitar l’augment de les inversions privades

L’Urbalab ha acollit aquest matí una nova reunió del Fòrum Econòmic i Social. Una trobada on han participat representants empresarials, sindicals, regidors del govern municipal, així com portaveus de les forces polítiques representades a l’Ajuntament i on l’alcalde José Manuel Prieto ha donat a conéixer alguns dels aspectes que marcaran aquesta legislatura.

Prieto ha insistit en la importància d’aquest tipus de trobades, ja que permeten que, utilitzant el diàleg, el consens i la comunicació amb els agents socials, econòmics i altres formacions polítiques, es garantisca el millor futur per a Gandia. En aquesta línia, l’alcalde s’ha reafirmat en la intenció de recuperar l’històric Consell Econòmic i Social, un òrgan permanent i representatiu en què es treballaran i consensuaran de manera conjunta les decisions més rellevants.

Després de la trobada, el primer edil ha anunciat que, entre les mesures presentades per dinamitzar els sectors productius, el govern municipal sol·licitarà al Ministeri d’Habitatge la bonificació parcial de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per impulsar la construcció d’habitatge nou. “Hem de propiciar que hi haja habitatge assequible a disposició dels ciutadans fent servir fórmules de col·laboració publicoprivades i una és aquesta proposta de bonificació que remetrem al Ministeri. Creiem que aquesta mesura, juntament amb la posada a disposició de terrenys municipals per a la iniciativa privada mitjançant licitacions públiques, permetrà incidir en el problema de lloguer que tenim i contribuir a solucionar-ho. L’habitatge, l’activació de l’economia i les infraestructures seran les palanques de canvi d’aquesta legislatura”.

Un altre dels punts que s’han abordat són les línies generals dels pressupostos del proper exercici. Prieto ha avançat que els comptes municipals ascendiran a 99 milions d’euros i que la intenció de l’executiu és enviar-los les pròximes setmanes per a la seua aprovació. “Hem de ser capaços d’anar al màxim de les nostres capacitats i ambicions per afrontar els reptes” va afirmar la primera autoritat municipal, que ha xifrat en 8,5 milions d’euros la quantitat que es destinarà a amortitzar deute, complint així el pla d’ajust. Tot i això, l’alcalde ha assegurat que la inversió a la ciutat no s’aturarà, ja que el capítol d’inversions es dotarà amb cinc milions d’euros, als quals s’hauran de sumar els fons aconseguits dels plans Next Generation. “Si tenim en compte els fons que complementarà l’ajuntament i aquells que no necessiten la nostra aportació, podem xifrar en 105 milions d’euros l’import de les inversions a la ciutat”.

Tot i el pagament de l’amortització de deute, el manteniment bàsic de la ciutat es veurà reforçat. La primera autoritat municipal també ha avançat que hi haurà una “forta aposta per les contractes de manteniment” i que s’augmentarà la partida de la contracta de neteja i parcs i jardins en més d’un milió d’euros.

També s’ha abordat, en la línia d’enfortir els sectors productius, l’ampliació dels serveis que presta l’Oficina Municipal de l’Inversor, que es poden consultar a www.invertirengandia.com, un web que servirà com a carta de presentació a futurs inversors. “Hem de facilitar les inversions i ho farem eliminant burocràcia, alhora que posem en marxa mesures de suport per als sectors econòmics, com el ‘Pla Alcem Persianes’ o l’impuls del sector turístic per propiciar canvis i accions que considerem molt necessaris”. “Hem de fer-ho buscant el consens amb tots els agents econòmics socials. Aquesta serà la legislatura de les inversions i les oportunitats, i els comptes municipals que esperem enviar al ministeri abans de Nadal, així ho avalaran”, ha afegit.

Finalment, Prieto ha expressat el seu desig que tant el govern central com l’autonòmic adopten les mesures i peticions que es treballen al Consell Econòmic i Social.

Articles relacionats