EL FISCAL DEL CAS GÜRTEL DEMANA SET ANYS DE PRESÓ PER A RICARDO COSTA, VICENTE RAMBLA I DAVID SERRA

Entre els 20 acusats que s’asseuran a la banqueta es troben el presumpte líder de la trama ‘Gürtel’, Francisco Correa; el seu número dos, Pablo Crespo; i el responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’. A més, s’acusa cinc exalts càrrecs de la formació política, entre els quals hi ha Ricardo Costa i Vicente Rambla.

La resta d’acusats són empresaris radicats a la Comunitat Valenciana sospitosos de finançar de manera irregular el partit a nivell regional, entre els quals figuren l’exconseller delegat de Repsol Ramón Blanco Balín i el nebot de l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, Vicente Cotino.

La Fiscalia Anticorrupció demana set anys de presó per a l’exsecretari general del PPCV i diputat autonòmic Ricardo Costa; l’exvicepresident de la Generalitat i exdiputat autonòmic Vicente Rambla; l’antic vicesecretari d’organització i diputat regional David Serra; i la seua antecessora en la gerència Cristina Ibáñez. Per a la llavors gerent, tresorera regional i diputada Yolanda García, sol·licita sis mesos de presó i 650 euros de multa.

El jutge, que ha obert juí oral en les peces separades 1,2 i 6 de la branca valenciana del cas ‘Gürtel’, sosté que Correa dirigia un grup d’empreses empresarial que organitzava esdeveniments per als populars, que tenia societats vinculades com Down Town Consulting (DTC) i la seua successora, Easy Concept; Booomerangdrive; Tecnology Consulting Management; Rialgreen/Tretze; Good and Better; Disseny Asimètric; Servimadrid; i Orange Market.

El 2006, el PPCV ha començat a contractar a Orange Market per a preparar les seues campanyes autonòmiques i municipals. Per exemple, va abonar, sense tributar ni comptabilitzar, uns 1,15 milions en les autonòmiques del 2007 i un total de 78.878 euros en les municipals d’aquest any per actes, entre els quals hi havia un protagonitzat pel president del Govern en funcions Mariano Rajoy a Alacant (16.882 euros).

En algunes converses i documents els diners oficials eren anomenats Alacant, i els diners en B s’anomenaven Barcelona i engrandiria la ‘caixa B’ d’Orange Market i el grup. L’empresa feia declaracions «mentiders» davant de la Hisenda Pública. Part d’estes despeses i ingressos de naturalesa electoral no estaven inclosos en els comptes lliurats al Tribunal de Comptes.

El jutge recorda que els acusats no van tindre en compte la quantia màxima de despesa electoral admesa legalment en el desenvolupament de les campanyes i que van abonar a Orange Market part dels servicis eren grups empresarials que ho tenien prohibit per tindre contractes amb l’Administració Pública, per la qual cosa «no podien fer donacions al PP».

José Luis Planes nou Secretari Local de Més – Compromís per Xeraco