20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

El Festival HOSTES de LaCasaCalba arriba al Raval carregat de jazz, folk i pop mediterrani

 

 

El cartell inclou sis propostes musicals i una de teatre familiar

LaCasaCalba torna a encetar la temporada de festivals d’hivern amb un clàssic, HOSTES, que en la seua onzena edició continua apostant per tot un ventall d’estils musicals en format reduït i tranquil de la mà de formacions de primer nivell.

Set setmanes on s’alternaran propostes musicals que van des del jazz al rock passant pel pop, folk o la música clàssica, a més d’un espai per a teatre familiar.

Com ja es va anunciar, el cap de cartell és el polifacètic artista Pau Riba, qui presentarà una revisió de ‘Dioptria‘, disc mític del rock nacional, 50 anys després de la seua publicació.

Un doble àlbum que aplega rock àcid, folk passat de voltes, ritmanblús i deliris tròpic-mediterranis com si estiguera abduït pel Tropicalisme brasiler d’aquells anys. La seua actuació estava prevista per al passat dissabte 15 de gener però va ser ajornada després que l’artista donara positiu per Còvid-19. En principi, serà ell, acompanyat per De Mortimers, qui tancarà el Festival.

D’esta manera, és Pedro Burruezo, acompanyat pel grup Nur Camerata, els qui estrenaran el festival (22 gener). Burruezo &ampNur Camerata presenten el seu darrer disc, “al-Majnún” (Satélite K) amb un espectacle que porta el cotítol de La petjada andalusina.

El següent en visitar el Teatre serà el grup valencià Versonautas (29 gener), format per Ana Sanahuja i Roqui Albero, els quals presentaran ‘Astre Blau’, el seu primer àlbum discogràfic. Els Versonautas combinen paisatges musicals i poètics fins a crear un estil propi que podríem anomenar “cançó parlada”.

Ramon Godes (5 febrer) ens visitarà en format quartet amb  Anna Pitarch (Violoncel), Michel Llorens (Acordió); i Alejandro Royo (Contrabaix). Ramon Godes és un compositor i guitarrista amb una llarga trajectòria professional a la seua esquena. Entre projectes propis i col·laboracions, el seu nom apareix en els crèdits de més de mig centenar de discos. Dues constants han definit al llarg dels anys la seua música: la reivindicació de lesarrels mediterrànies i llatines.

Enmig, temps per a la proposta escènica de la mà de la companyia asturiana Luz, Micro y Punto (12 febrer). Celeste; conta, amb el teatre d’ombres, històries de fantasia, aventura i amor sobre la mitologia grega: l’enlluernadora creació de l’Univers, Penélope teixint dia i nit a l’espera del seu estimat, Pegàs cavalcant els cels a la recerca de llibertat, la soledat del Minotaure tancat en el laberint, o les fletxes entremaliades del déu Eros.

DanielLumbreras fotojavibroto

La música de Daniel Lumbreras (19 febrer) és difícil de classificar. Té tints de música africana, celta, brasilera o, fins i tot, dels cants sufís o de la música raï. Però la base no deixa de ser un pop folk de caràcter occidental, ric en matisos i molt líric. Presenta ‘Cinematic‘, un treball inesperat nascut de la pandèmia i inspirat en totes les pel·lícules que Daniel va veure durant els mesos de reclusió. Pel directe, el disc es transforma en un format a quatre veus completat per Marta Ortega, Mariona Fernàndez i Glòria Fernàndez, professores de cant i música i dues d’elles, directores de coral del Palau de la Música deBarcelona.

Per últim, Les Músiques del Camí; és la proposta musical de Lítore Quartet (29 febrer) que convida a fer un viatge al voltant del món mitjançant obres musicals pròpies del folklore de diversos països.

Lítore Quartet empra una combinació de música del segle XX i compositors actuals, en la seua majoria obres compostes originalment per a quartet de saxofons. A més a més, el discurs musical és acompanyat per narracions que serveixen com a fil conductor entre les diferents peces i altres recursos extramusicals, que junts donen lloc a una performance completament original.

Lítore Quartet són 4 saxos: Jaime Estévez (soprano), Sira Pellicer (alto); Hugo Lomba (tenor) i Miquel Flores (baríton).

PROGRAMA

22/01, 20h00BurruezoNur Camerata / AL-ANDALUS (Catalunya)
29/01, 20h00Versonautas / SPOKEN JAZZ (València)
05/02, 20h00: Ramon Godes Quartet / MEDITERRÀNIAMENT (Castelló)
12/02, 18h00Luz, micro y punto (teatre d’ombres) / FAMILIAR (Astúries)
19/02, 20h00: Daniel Lumbreras / FONEMA POP (Catalunya)
26/02, 20h00Lítore Quartet / CLÀSSICA POPULAR (Illes Balears)
11/03, 20h00: Pau Riba i De Mortimers / DIOPTRIA 50 (Catalunya)

Les entrades per al Festival estan ja a la venda en la web del Teatre del Raval. També s’han previst un abonament per assistir a les 6 jornades del festival (excepte el concert de Pau Riba, el qual té les entrades esgotades). L’aforament està reduït i es garanteixen totes les mesures de seguretat sanitàries.

Articles relacionats