18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

El fang va ser el protagonista del Campionat d’Espanya de Ciclocròs

– Indubtablement el fang va ser el gran protagonista dels campionats d’Espanya de ciclocròs disputats aquest cap de setmana a la ciutat càntabra de Torrelavega i on va arruïnar les esperances dels ciclistes de La Safor després d’una intensa preparació.

La vallera Lídia Llacer Fraile va ser la millor classificada en la tretzena posició en la categoria júnior on partia com a favorita després del subcampionat de la Copa d’Espanya aconseguit recentment però com ella va dir, el fang no li senta bé i en aquesta ocasió s’acarnissa amb ella que no va poder acabar en el “top-cinc” de la competició.

Quant al seu germà Joan, va estar les tres quartes parts de la carrera rodant entre la 8 i 12 plaça fins que en l’última volta va tornar a punxar i va haver de fer quasi dos quilòmetres a peu, acabant en el lloc quinzé de la categoria sub-23.

La gandiana Alejandra Puente tampoc va tindre el seu dia en l’enorme fangar del camp de futbol d’Óscar Freire i va finalitzar en el lloc setzé en la categoria cadet mentre que la seua companya d’equip Lucía Martí del Grau va finalitzar en el lloc 27 i últim en els júniors.

Pel que respecta a Jordi Fournies no li van ser tant mal les coses i va obtindre el lloc 21 de 98 participants en la categoria cadet.

Indubtablement i com era d’esperar els grans triomfadors de la jornada van ser els ciclistes de l’equip gandià TeikaFelipe Orts i Sara Bonillo que es van proclamar campions d’Espanya en absolut i sub-23 respectivament.

No cal menysprear la labor dels corredors valencians en aquests nacionals, ja que els nostres no estan habituats als vertaders circuits de ciclocròs que són el fang com a principal element, en terres valencianes quasi mai plou i aquests circuits no es donen, per aquest motiu quan marxa al nord és més per a aprendre que per a guanyar. L’exemple més recent és el de Felipe Orts de la Vila que ha estat ara quasi un mes a Bèlgica corrent en aquesta classe de circuits.

Articles relacionats