18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

El Espai Baladre acull fins al 30 d’agost l’exposició ‘Gandia Bricks’ 

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per Vicent Mascarell, regidor delegat de Turisme, han visitat aquest matí l’Espai Baladre per a conéixer de primera mà l’exposició ‘Gandia Bricks’ que hui obri les seues portes fins al 30 d’agost en horari de 17 a 22 hores.

Gandia Bricks 1

L’esdeveniment el coordina l’Ajuntament de Gandia a través del Departament de Turisme i Platges, conjuntament amb l’Associació per al Desenvolupament Tecnològic de la Safor (ADETECSA), l’associació Valbrick i l’empresa Cantera de Empresas. Aquesta iniciativa, pretén convertir-se amb el temps, en un esdeveniment de Lego de referència internacional i en un producte turístic per a públic familiar, que amenitze les vesprades d’estiu en l’Espai Baladre, amb una exposició de gran format i una interessant oferta de tallers educatius.

L’exposició comptarà amb maquetes i diorames creats per particulars, en la seua majoria membres de l’associació d’aficionats al Lego de València, ValBrick RLUG (Recognized LEGO User Group). Aquestes composicions es distribuiran per temàtiques de la pròpia marca, destacant les sèries: Star Wars, Technich, Programables, City, Harry Potter, MILS…

D’altra banda, com a especial aportació a la celebració del 130 aniversari de l’obertura del port de Gandia (que tindrà lloc el 22 d’octubre de 2022) es construiran els Tinglaos del Grau amb peces de Lego.

Com a novetat, es pretén acompanyar a cada maqueta o vitrina expositiva d’un codi QR que permetrà als visitants obtindre més informació sobre el muntatge, com per exemple: material multimèdia de com es va fer, comentaris de l’autor o autors, informació del nombre de peces utilitzades, entre altres.

Enguany, també se celebrarà la final de Campionat de Robòtica de la Safor el 9 de juliol, al matí.

ACTIVITATS DE LA MOSTRA

Durant els dos mesos d’exposició, es realitzaran tallers lúdics i educatius de diferents temàtiques, amb la particularitat que en tots ells s’utilitzaran diferents tipus de peces de Lego. Aquests tallers els realitzarà l’associació Valbrick i l’empresa Cantera de Empresas.

1.Troba la disfressa oculta: durant la realització de l’exposició s’amagaran uns personatges en els expositors, l’activitat consisteix a trobar a aquests personatges. Es sortejaran premis entre tots els encertants.

2. Muntatge amb peces de Lego: Muntatge de Lego en grups. Participació de 20 a 25 nens. Regal de polybag a tots els participants. Cost 7€/xiquet.

3. Velocitat (de 6 a 11 anys): Taller de construcció d’un cotxe motoritzat amb Lego Spyke, tandes d’entrenament i millora del cotxe. Prova de velocitat final. Regal de polybag a tots els participants. 10-12 participants. Taller per parelles. 60 minuts. Cost 7€/xiquet.

4. Lluita de robots iniciació (de 6 a 11 anys): Taller de construcció d’un robot per a lluita de Sumo-Robot amb Lego Spyke. Lliga interna de tots contra tots. Taller per parelles. Regal de polybag a tots els participants. 10-12 xiquets. 60 minuts. Cost 7€/xiquet.

5. Lluita de robots professional (de 12 a 16 anys): Taller de construcció d’un robot per a lluita de Sumo-Robot amb Lego Spyke. Taller per equips (mínim 3) 15-20 xiquets. 60 minuts. Cost 7€/xiquets.

6. Siguelíneas (de 12 a 16 anys): Taller de construcció d’un cotxe motoritzat amb Lego Spyke per a seguir un circuit traçat, tandes d’entrenament i millora del cotxe. Taller per equips. 10-12 participants. 60 minuts. Cost 7€/xiquets.

Paral•lelament a la realització de l’exposició, el portal web interactiu www.gandiabricks.com, recollirà tota la informació de Gandia Bricks, i servirà com a plataforma per a difondre i compartir tot el relacionat amb les activitats realitzades, així com per en la reserva i les inscripcions dels tallers educatius.

Articles relacionats