21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

EL DISSENYADOR MIQUEL SUAY I LA NADADORA SELINA MORENO, MANTENIDORS DE LES FALLERES MAJORS DE GANDIA

D’altra banda, la nadadora Selina Moreno serà qui dirigisca les primeres felicitacions a la Fallera Major Infantil de Gandia, Marta Ribera, el dia de la seua presentació, el pròxim 23 d’octubre al Museu Faller.

En el vessant professional, Miquel Suay és dissenyador de moda i les seues col·leccions han estat presentades a Valencia Fashion Week, Cibeles Madrid Fashion Week Novias, Barcelona Bridal Week Gaudí Novias, 080 Barcelona Fashion, DALIAN CHINA Pasarela CIGF Diseñadores Europeos i moltes altres d’àmbit internacional. Les seues col·leccions es distribueixen a Espanya, Portugal, Alemania, Italia, Rusia i Turquia. Miquel Suay, a més, és col·laborador habitual de dissenyadors com Devota & Lomba, Duyos, Agatha Ruiz de la Prada, Javier Larrainzar i Francis Montesinos.

Miquel Suay ha estat escollit com a mantenidor de la Fallera Major de Gandia per la seua trajectòria professional, sent un dels dissenyadors més destacats tant a Espanya com a la resta del món. A més Miquel Suay és una persona molt arrelada a les tradicions i cultura de Gandia, donant la importància que es mereix a la figura de la Fallera Major de Gandia i a les falles de la ciutat.

Selina Moreno ha estat escollida com a mantenidora a causa de la seua rellevància social i esportiva tant en Gandiat com arreu del món. La mantenidora de Marta és una nadadora de llarga distància, madrilenya de naixement però gandiana d’adopció, Selina ha realitzat llargues travessies com l’Estret de Gibraltar o el Canal de la Manxa, sobretot arran de superar un càncer de mama.

A l’estiu del 2005, amb 33 anys, li diagnosticaren càncer de mama i Selina degué enfrontar-se a la travessia de la seua vida. Amb tractament i positivisme superà el càncer i tornà a nadar, donant una lliçó a la societat. Selina decidí als 3 mesos d’acabar els tractaments, realitzar la travessia de Cullera amb la supervisió i ajuda d’un equip mèdic.

Selina Moreno és un exemple per a la societat per la seua fortalesa, valentia i superació, i les falles de Gandia volen que transmeta aquests valors tan importants als més menuts.

Articles relacionats