21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

El Diari La Veu tanca i qui més perd és el valencià

Tota la societat valenciana hauria de lamentar el tancament del Diari La Veu, un mitjà de comunicació digital íntegrament en valencià que es deixarà d’editar el pròxim 31 de desembre. El tancament del Diari La Veu, per decisió de la cooperativa que el sustentava, suposa un colp molt dur per al periodisme en la nostra llengua i de proximitat i, sobretot, per a la pluralitat informativa i el dret a la llibertat d’expressió, dos dels pilars bàsics del sistema democràtic.

La Unió de Periodistes Valencians s’ha expressat “Des de la Unió, considerem que el tancament d’un mitjà de comunicació és un drama que, junt amb l’afebliment de les redaccions com a conseqüència dels acomiadaments constants de periodistes, està col·locant el periodisme valencià en una situació molt delicada. La supervivència dels mitjans fora dels grans grups mediàtics és cada vegada més difícil i, en especial, per a aquells mitjans que opten pel valencià com a eina de comunicació. Aquest fet, sense dubte, empobreix la qualitat democràtica de la societat valenciana, ja que sense un periodisme independent, rigorós, ferm i, en definitiva, lliure i capaç de suportar pressions polítiques i econòmiques, no hi ha democràcia“.

Voler promocionar l’ús del valencià, també comporta que des de les administracions també es tinga en compte a aquests mitjans, que difícilment reben el mateix tractament que als grups mediàtics més importants. Deixar en mans la publicitat institucional n’agencies comporta que sols es mesuren audiències, cosa que no permet  que aquesta puga arribar als mitjans més xicotets que en el seu ideari està publicar íntegrament en valencià. D’aquesta manera sols es produeix una realitat, el tancament d’aquest per falta de oportunitats i suport.

Articles relacionats