El diari ABC rebaixa les acusacions de plagi contra Pedro Sánchez

Al diari ABC li està costant mantenir les acusacions de plagi que va llançar de forma categòrica dijous contra el president del Govern, Pedro Sánchez, en referència a la seua tesi doctoral, tot i que mantè a la portada l’epigraf “l’escàndol de la tesi de Sánchez”. Les acusacions perden força després que la Moncloa haja fet pública este divendres la còpia digital del document, i haja assegurat que ha passat el control antiplagi. El diari ABC es limita este divendres a assenyalar que la tesi conté textos coelaborats per Pedro Sánchez, i informa de que una pila de twiteros s’ha posat a rastrejar la tesis per tractar de detectar possibles plagis.

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, d’altra banda, ha demanat aquest divendres que es done “una justificada rectificació” per les acusacions de plagi contra el president del Govern, Pedro Sánchez, després que La Moncloa haja fet públic que el treball passa controls antiplagi.

“I ara què, hi haurà una justificada rectificació d’acusacions de plagi contra Sánchez?”, s’ha preguntat Narbona en un missatge en Twitter. Davant aquesta situació, ha demanat que es deixe de parlar de la tesi del líder de l’Executiu perquè es puga parlar sobre “com previndre les retallades” en Sanitat o Educació.

Després que la tesi haja superat amb èxit dos test antiplagi, amb un 13 per cent de coincidència en el programa Turnitin i un 0,96 per cent en la plataforma PlagScan, la líder socialista espera que es puguen tractar temes que afecten i “interessen” als ciutadans, com és “com garantir pensions dignes”.

Està previst que la tesi de Sánchez es faça pública aquest divendres, després que el cap de l’Executiu haja accedit al fet que la universitat per a “facilitar encara més l’accés” al treball i perquè es puga fer des d’Internet, en Teseo, i no només de manera presencial, com ocorre fins ara.

Et Pot Interessar