El Dia de la Pilota ret un homenatge pòstum a Emilio Peris «El Zurdo»

El trinqueter Emilio Peris «El Zurdo» rebrà diumenge a títol pòstum el premi Manuel Tarancón en el marc de la celebració del Dia de la Pilota. Es reconeixerà així tots els anys que va dedicar a aquest esport al capdavant dels trinquets de Gandia i Bellreguard, catedrals del raspall de fa dècades gràcies al seu treball i impuls personal, segons ha informat la Federació de Pilota. Emilio Peris era un empresari que no tenia por a innovar i arriscar per a fer de la pilota un esport adequat als temps que va viure, sembrant la llavor del que és hui dia i inspirant a molts altres companys.

El trinquet de Gandia es va fundar a l’any 52 del passat segle pel seu iaio i jugador el Zurdo de Pamis i ha esdevingut un referent de tota la pilota valenciana. Ben prompte Emilio es va encarregar del trinquet que va heretar amb vint-i-cinc anys, continuant la nissaga dels Peris, nissaga de trinqueters que encara perdura en els seus fills. Pel trinquet de Gandia primer i pel de Bellreguard després han passat i s’han criat tots els grans jugadors siguent l’escenari on més grans finals s’han viscut.

El premi Manuel Tarancón porta el nom de qui va ser president de la Diputació de València y conseller de Cultura, Educació i Esports entre 1995 i 2003, des d’on va impulsar la iniciativa que cada nova escola o institut construit a la Comunitat Valenciana tinguera un mini-trinquet per promocionar on més cal i des de la base el nostre esport. Este premi només s’entrega de forma excepcional a qui ho mereix per la seua especial tasca de promoció de la pilota i l’últim fou entregat ja fa quatre anys.

Emilio ens va dixar al passat novembre i va suposar una gran commoció del món esportiu, polític i cultural valencià. Desgraciadament va faltar sense veure el que era el seu somni cumplit i al que tants d’esforços va dedicar, tornar a la capital de La Safor al nou trinquet, què de segur prompte durà el seu nom. Des de la Federació ací va el nostre sentit homenatge a Emilio Peris Mascarell el Zurdo.

Et Pot Interessar