21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El dia 19 de setembre finalitza la recollida de propostes dels Pressupostos Participatius de Ròtova

L’Ajuntament de Ròtova impulsa, per primera vegada, els Pressupostos Participatius per tal que les veïnes i els veïns del poble puguen proposar i decidir projectes al municipi, amb un compromís d’inversió de 10.000 €. La iniciativa va ser presentada de manera presencial el passat divendres 10 de setembre a les 20 h a la plaça Major. El mateix dia, va començar la fase de recollida de propostes. Des del dia 11 fins al 19 de setembre la població podrà fer tantes propostes com vulga.

Les propostes, després de ser analitzades pels tècnics municipals, es presentaran a votació el dia 1 d’octubre a la plaça Major i, posteriorment, les persones majors de 16 anys podran participar en la votació d’aquestes, entre el 2 i el 12 d’octubre. Tant les propostes com les votacions es faran de manera presencial a l’urna ubicada a l’Ajuntament en horari d’oficina: de dilluns a divendres de 9 a 15 h.

Podran participar en les votacions les persones empadronades en Ròtova.

Els Pressupostos Participatius són un procés de participació directa de la ciutadania a través del qual aquesta fa seu el dret a prendre part en les decisions públiques; per això, des de l’Ajuntament de Ròtova animem a participar a totes i tots.

Amb açò, l’Ajuntament tracta de promoure el debat col·lectiu per a conéixer i prioritzar les necessitats de la ciutadania; fomentar la participació de la ciutadania i reforçar la seua confiança en la gestió dels recursos municipals; i apoderar a la ciutadania fent-la participar en el disseny del projecte de poble.

Articles relacionats