12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

El departament de Salut de Gandia té el menor percentatge de sanitaris contagiats per Coronavirus de la província de València

El Sindicat d’Infermeria Satse, ha realitzat un estudi sobre els professionals contagiats de Covid-19 en els 24 departaments de salut de la Comunitat Valenciana, basat en dades oficials de la Conselleria de Sanitat.

Un estudi que conclou que, fins al passat 23 d’abril, el departament de Salut de Gandia era el que menor percentatge d’infermers i metges tenia afectats pel coronavirus, ja que la xifra del personal sanitari que ha contret la malaltia se situava en el 4,89%. Un percentatge molt inferior a la mitjana de la província de València que en els 11 departaments ha registrat un percentatge mitjà del 12,08% de professionals sanitaris contagiats.

La regidora delegada de Sanitat i Salut Pública, Liduvina Gil ha atribuït aquestes xifres a la bona feina de l’Hospital de Gandia. “Quan es van començar a diagnosticar els primers casos a Espanya van saber anticipar-se. Van començar a aplicar mesures de selecció dels malalts i a establir diferents vies d’accés en funció del tipus de malaltia” i ha afegit que “Molts dels membres de la direcció del Centre venen de Salut Pública i per tant, coneixen molt bé els protocols de prevenció que van ser assumits perfectament per tot el personal (metges, infermers, zeladors, neteja, manteniment, magatzem, ambulàncies, etc.)”.

Un altre aspecte que ha destacat l’edil és el treball realitzat des d’Atenció Primària. “Des del primer moment van buscar el pacient 0 i van aïllar a totes les persones que es trobaven al seu voltant. Un altre factor va ser el seguiment dels malalts en els seus domicilis que va permetre que l’entrada de pacients a l’hospital es realitzara de manera esglaonada per evitar el col·lapse de la primera etapa”.

Finalment, Gil va voler agrair a la ciutadania en general el seu bon comportament.

Articles relacionats