10.3 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

El Departament de Salut de Gandia consolida el programa “Dones Llum” de promoció de la salut emocional a dones

• Des de març funciona a Gandia, i després de l’èxit del pilotatge del programa, al gener s’inicia a Oliva, i, pròximament, en Tavernes

El Departament de Salut de Gandia i els Ajuntaments participants consoliden el programa de promoció de la salut emocional dirigit a dones ‘Dones Llum’. Aquest projecte, que des del març passat funciona a Gandia, es posa en marxa al gener a Oliva i, pròximament també a Tavernes de la Valldigna.

El principal objectiu és millorar el benestar físic, mental i social de les persones participants, en concret, dones d’entre 30 i 65 anys que presenten malestar físic i/o emocional. Sovint, aquests malestars es presenten en forma de dolor, símptomes depressius i ansiosos, que generalment estan relacionats amb l’entorn familiar, social, laboral i econòmic.

Aquest programa consisteix en la creació de grups d’acompanyament comunitaris de dones que mitjançant una estratègia grupal i de suport mutu pretén enfortir les capacitats i recursos personals amb la finalitat de millorar l’afrontament de les dificultats de la vida quotidiana.

La inclusió en els grups es realitza mitjançant recomanació o prescripció des de les consultes dels centres de salut, serveis socials i altres recursos comunitaris.

El programa és el resultat d’un treball en xarxa entre la Unitat de Salut Mental i els centres de salut del Departament, els ajuntaments i recursos comunitaris de la comarca de les localitats participants.

Articles relacionats