El CSIC atorga el premi Cultura Viva a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

Pedro Rodríguez rep el premi.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha estat guardonada en els XXVI Premis Nacionals “Cultura Viva”, que concedeix el Consell Superior d’Investigacion Científiques (CSIC) en la categoria de Defensa de les Tradicions Culturals.
El premi es va lliurar divendres en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid. En aquesta ocasió, va arreplegar el premi el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, de mans del mestre valencià Enrique García Asensio, un dels més reconeguts directors d’orquestra de la nostra època a nivell internacional.
Al costat d’ell, el jurat ha estat conformat per Mariano Torralba (secretari), Guadalupe López, Luisa María Payán, Teresa Monroy, Laura Prieto, Luis Alberto de Cuenca, Luis Alburquerque, Javier Puebla, María Rosa Calvo, Pilar San Nicolás, Carmen García, José Carlos de Torres, Ricardo Sanz, Alberto Portillo, Fernando García De la Vega i Enrique García. 
“Rebre el premi nacional Cultura Viva per la Defensa de les Tradicions Culturals és un gran honor per a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Suposa veure reconegut el treball i l’esforç que s’ha realitzat en els nostres 50 anys de trajectòria i de mans de totes les Societats Musicals de les tres províncies durant els seues 200 anys de vida per a protegir, promoure i difondre el nostre patrimoni musical popular. Fet que també ha vingut avalat per la recent declaració de BIC a la tradició musical popular de la Comunitat”, ha declarat Pedro Rodríguez.
Al costat de la FSMCV, en la present edició dels premis nacionals Cultura Viva han sigut guardonats en la categoria de “Dansa” la balladora Sara Baras, en la de “Poesia” l’escriptor valencià Ricardo Bellveser, en “Localitats” El Boalo- Cerceda- Mataelpino (Comunitat de Madrid), en “Arts Plàstiques” Ricardo Galán, en “Música” Joaquín Achúcarro, en “Narrativa” Rafael Reig, en “Història de l’Art” Matías Díaz Padró, en “Ciències de la Naturalesa” Javier García Guinea, en “Ciències Socials” Guido Tortorella Espósito, en “Teatre” José Luis García Barrientos, en “Revelació artística” Leo de María, en “Arqueologia/Historia Antiga” ha rebut el premi “José María Blázquez Martínez” Gregorio Carrasco Serrano, el premi “Nebrija” Ana Suárez Miramón, el premi “Claudio Prieto” l’ha rebut Luciano González Sarment, el premi “Cultura Viva” Encarnación López de Sorrenca i Vicente Martínez López, i ha sigut reconegut com a Soci d’Honor de l’entitat Antón García Abril.

Altres reconeixements per a la FSMCV en 2018
Al costat del guardó lliurat per Cultura Viva, la FSMCV també ha sigut reconeguda en els últims mesos per altres entitats com la Cadena Cope, la Unió Musical de Montcada o l’Ajuntament de Villena.
En concret, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, va ser escollit per l’Ajuntament de Villena per a ser el pregoner el dimecres 5 de setembre de les seues Festes de Moros i Cristians 2018 amb motiu de la celebració del 50é aniversari de la Federació 
La Unió Musical de Montcada, dins de la seua V Gala de la Música, va lliurar els seues Premis Fideus i va concedir el Premi Extraordinari a la FSMCV amb motiu del seu 50é aniversari i a Ángel Asunción, president d’honor de la FSMCV, per haver sigut un dels membres fundadors de la Federació en 1968.
Al costat d’açò, fa unes setmanes Cope València va reconèixer a la FSMCV en la VII Edició dels Premis Cope que tenen com a objectiu reconèixer a empreses, associacions i particulars que al llarg de l’any han destacat per la seua labor, treball i esforç en la promoció i millora de la Comunitat Valenciana. En aquesta edició, la FSMCV va rebre el “Premi a les Tradicions Valencianes”.

Et Pot Interessar