13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El coronavirus ha arribat a la Safor

Des de primera hora de la vesprada d’ahir els rumors d’un cas positius a l’Hospital de Gandia corrien com la pólvora per les xarxes socials i pels grups de WhatsApp de la comarca. I va ser abans de donar les dades oficials de la Conselleria de Sanitat Universal, que ja es va llançar la notícia de la confirmació del primer cas positiu a la comarca de la Safor.

Els mitjans de comunicació tenim l’obligació d’informar, aquest és el gran propòsit d’aquesta professió. Però també és tindre quall donar pas a les especulacions, sense tindre confirmació oficial, en una lluita de qui era el campió de donar la notícia primer.

I aquestes notícies no fan campions, els vertaders campions són els sanitaris i les persones amb el suficient coneixement per a frenar la corba dels contagis, principalment perquè atenen a les recomanacions que des de les distintes administracions s’han posat en funcionament i que els mitjans de comunicació tenim l’obligació de donar fins a l’avorriment.

Totes les persones de la Safor, com dels pobles costaners de la comunitat Valenciana sabien que era qüestió de temps que els contagis procedents de Madrid arribaren fins ací i a més des del dia que la Comunitat de Madrid va donar ordre del tancament dels centres docents.

Tots sabíem que no era per vacacions, però no tots han volgut quedar-se a casa. Una irresponsabilitat?, o falta de criteris durs a l’aplicar les mesures de contenció?.

La veritat que ahir a la nit es va confirmar el positiu per coronavirus d’una persona a la comarca de la Safor. Una dona de 53 anys que ha donat positiu, aquest va viatjar fa uns dies a Madrid a cuidar d’un familiar i en tornar va començar a notar els primers símptomes. La dona es troba hospitalitzada en una zona d’aïllament del Francesc de Borja. Els familiars i el seu entorn estan en quarantena i que han sigut sotmesos a proves. Hi ha una alta probabilitat que es donaran nous casos positius per les experiències ja conegudes.

Pero la noticia se deura de donar amb la confirmació oficial, no abans.

Articles relacionats