El consum de televisió dels valencians, 18 minuts per damunt de la mitjana estatal

El consum televisiu entre els valencians ha estat de 259 minuts al dia per persona en el mes d’abril, 18 minuts per damunt de la mitjana estatal que s’ha situat en 241 minuts al dia per persona (quatre hores i un minut), segons l’anàlisi mensual del comportament de l’audiència televisiva de Barlovento Comunicación, sobre la base de dades de Kantar Media.
Extremadura és l’única regió que supera el consum televisiu de la Comunitat Valenciana (298 minuts) i Andalusia ocupa el tercer lloc (254 minuts). Per contra, els ciutadans de les regions de Múrcia (227 minuts de mitjana), i La Rioja (210 minuts) són els que menys minuts de televisió van veure el mes passat.
Dels 241 minuts de mitjana en el conjunt de les regions espanyoles, 235 corresponen a consum de televisió lineal, i sis a televisió en diferit. Així, els convidats (espectadors no residents en la llar) suposen el 5% del consum total registrat a l’abril.
A més, l’informe sobre comportament de l’audiència televisiva indica que a l’abril el 72,7% dels espanyols ha contactat diàriament amb el mitjà televisiu, la qual cosa suposa que 32.465.000 persones veuen la televisió de mitjana diària.
Així, en l’acumulat mensual, el 97% de la població de quatre i més anys d’edat ha vist almenys un minut la televisió en aquest últim mes; i dels 44,6 milions d’espectadors potencials com a univers de consum, 1.343.000 de persones no han sintonitzat ni un sol minut amb la televisió a l’abril.
En relació amb el consum televisiu per sistemes de distribució en lineal, un 75,9% s’ha produït en Televisió Digital Terrestre (TDT), que descendeix 0,4 punts en relació al mes passat; un 24,1% en el conjunt de la televisió de pagament (+0,4 punts en relació al mes passat); un 9,9% en la televisió per cable (+0,1 punts); un 10,8% en la IPTV (mateix percentatge que el mes passat); un 2,9% en Satèl·lit Digital (+0,2 punts en relació al mes passat); un 0,4% en unes altres, que repeteix el resultat de març.
Finalment, la recerca mostra que al març s’han registrat més de 5,6 milions de missatges publicats en la xarxa social Twitter sobre programes de televisió del total de cadenes monitorizadas per Kantar Media. Al febrer van ser prop de 4,5 milions de ‘tuits’.

Et Pot Interessar