19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El Consorci Provincial de Bombers posa en marxa l’elaboració del seu primer Pla d’Igualtat

  • La presidenta de l’òrgan que depén de la Diputació, Maria Josep Amigó, destaca el compromís per fer que el principi d’igualtat s’incorpore a la política corporativa de la institució

El Consorci Provincial de Bombers de València ha anunciat que ha posat en marxa l’elaboració del primer Pla d’Igualtat de la institució provincial.

Es tracta, segons ha indicat la presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, d’una mostra “del ferm compromís de la direcció per a fer que el principi d’igualtat s’incorpore com a principi bàsic de la política corporativa i de recursos humans d’esta institució”. La iniciativa s’emmarca en els principis establits en la Llei orgànica 3/2007 de 22 de març per a la igualtat efectiva entre hòmens i dones, i el RD 901/2020, de 13 d’octubre.

En l’elaboració del Pla d’Igualtat del Consorci de Bombers de València es tindran en compte les mesures en matèria d’accés a l’ocupació, la classificació professional, promoció i formació, retribucions, ordenació del temps de treball, corresponsabilitat en els drets de la vida personal, familiar i laboral, i la prevenció de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe. Per tot això, Amigó ha indicat que “es dissenyaran actuacions que suposen millores respecte a la situació present, arbitrant-se els corresponents sistemes de seguiment per a aconseguir la igualtat real entre hòmens i dones”.

Per a portar a la pràctica este propòsit es comptarà amb la col·laboració de la representació legal de treballadors i treballadores, als quals es farà partícips a través d’una comissió negociadora. A més, per a la realització del diagnòstic inicial, es recopilaran una sèrie de dades mitjançant qüestionaris anònims i entrevistes a la plantilla.

Articles relacionats