El Consell presenta uns pressupostos de 22.000 milions, un 10% més que enguany

El pressupost de la Generalitat Valenciana per a 2019 se situa en 22.092 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 10,7% respecte als comptes de 2018, dels quals 16.706 milions -un 9,9% més- són per a despesa no financera. Es tracta d’uns comptes «sòlids» que plasmen la «ferma voluntat de seguir governant per a les persones»: «És el primer pressupost de la pròxima legislatura del Botànic».

Així ho ha asseverat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa al costat del conseller d’Hisenda, Vicent Soler, per a donar els detalls de l’últim projecte de llei de pressupostos de la legislatura, que enguany per primera vegada té el beneplàcit previ de Podem després de l’acord segellat aquest dimarts en el Palau.

Aquests són els últims comptes que elabora el Consell sorgit de l’Acord del Botànic en 2015 -integrat per PSPV i Compromís i recolzat per Podem- i, segons ha indicat Soler, suposen l’«última espenta en aquesta legislatura per a les polítiques del Botànic». Ha detallat que és «expansiu» i té com eixos principals «blindar l’Estat del Benestar i l’impuls decisiu a les polítiques econòmiques i als sectors productius».

Ha indicat que es tracta d’uns pressupostos «oberts» perquè es preveu una ampliació de crèdits si es confirma la flexibilització del dèficit fins al 0,3% del PIB.

En l’últim dia de termini per a presentar els comptes, el ple del Consell ha aprovat el projecte de llei de pressupostos per a 2019, que s’ha entregat prèviament en Les Corts per a la seua tramitació, que es desenvoluparà fins a finals de desembre.

Et Pot Interessar