EL CONSELL I L’ESTAT INVERTIRAN 4’2 MILIONS EN LA REHABILITACIÓ I REGENERACIÓ DEL BARRI DE SIMANCAS A GANDIA

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha lliurat als ajuntaments de Gandia, Elx i Sant Vicent del Raspeig els convenis per a desenvolupar accions de rehabilitació i regeneració de diferents zones dels seus cascos urbans.

Gràcies a aquests documents, que hauran de ser aprovats pels plens municipals i el Consell i finalment ratificats per la consellera María José Salvador i cadascun dels alcaldes dels municipis, s’actuarà en el barri de Simancas de Gandia, en Sant Antón d’Elx i en la Colònia Santa Isabel de Sant Vicent del Raspeig, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

 

Els convenis han sigut lliurats aquest dimarts a representants municipals de les tres localitats per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, d’acord als acords subscrits entre aquests municipis amb la Generalitat en el marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana del Pla Estatal d’Habitatge.

La conselleria ja va lliurar la setmana passada dels convenis del programa de foment d’Àrees de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRUS) corresponents als ajuntaments de València, Xàtiva, Ontinyent, Llíria i Alcoi.

No obstant açò, la directora general ha explicat que els convenis amb Gandia, Elx i Sant Vicent del Raspeig “han requerit un procediment administratiu més complex, ja que l’actuació provenia de la passada legislatura i l’anterior Consell no els va traure mai avant”.

En aquest sentit, Torró ha indicat que aquests tres municipis “ja comptaven amb una declaració d’Àrea de Rehabilitació Urbana que va ser interrompuda pel canvi de pla però sense que se li donara una continuïtat, la qual cosa ha complicat la seua viabilitat i procediment”.

Una vegada signats els convenis, s’iniciaran actuacions de rehabilitació i regeneració urbana en zones “degradades i en molt males condicions”, per la qual cosa “suposarà una reactivació per a aquestes ciutats”, ha assenyalat la directora general.

En concret, les actuacions se centraran en la rehabilitació d’edificis i habitatges i millores a nivell de conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica, així com obres de manteniments en elements comuns i equipament i en la qualitat i sostenibilitat del mitjà urbà.

A Gandia, l’àmbit delimitat és el barri de Simancas i abasta la substitució i nova edificació de 104 habitatges i actuacions en espais públics, amb una inversió total de 4,42 milions d’euros, dels quals 2,72 seran aportats pel Govern i 1,7 per la Generalitat.

 

 

Et Pot Interessar