EL CONSELL DONARÀ OPCIÓ A LLOGAR ELS 97 IMMOBLES SOCIALS QUE TÉ A LA VENDA A GANDIA

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament de Gandia van a col•laborar per a facilitar l’accés als habitatges propietat de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) que té disponibles en el municipi.
Així s’ha acordat en la reunió que la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín, ha mantingut este dimecres amb el regidor de Responsabilitat Social de Gandia, Nahuel González i el coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell. Marín ha aprofitat per a visitar les promocions d’habitatges en aquest municipi per a conèixer la seua situació.

Aquesta trobada s’emmarca en la reunió que la consellera d’Habitatge, María José Salvador, va mantenir al gener amb els representants municipals de les localitats en les quals la Generalitat té habitatges protegits en venda, per a anunciar-los la modificació del règim d’ús d’eixos immobles, facilitant així l’accés a la ciutadania.
Aquesta modificació suposa que els habitatges protegits puguen estar a disposició, indistintament, tant en règim de venda, lloguer o lloguer amb dret a compra. Tot açò depenent de les necessitats de cada localitat.
Per aquest motiu la Conselleria d’Habitatge està treballant amb els ajuntaments per a canalitzar la potencial demanda dels immobles disponibles en els seus municipis.
En el cas de Gandia, EIGE disposa de 97 habitatges protegits en venda distribuïts en dues promocions: 38 estan situats en el casc urbà i les 59 vivendes restants en la zona del Grau.
L’antic Institut Valencià de l’Habitatge (IVVSA), ara EIGE, va signar un conveni amb l’Ajuntament de Gandia per a la construcció d’aquests habitatges protegits en règim de venda. Ara, s’ha acordat modificar i ampliar el règim d’ús d’aquests immobles, oferint-se tant en venda com en lloguer amb opció a compra.
Així mateix, la Conselleria també disposa a Gandia d’altres 50 habitatges en règim de lloguer en el carrer Benicanena. En els últims mesos, EIGE i l’Ajuntament han mantingut diverses trobades per a promoure l’arrendament d’aquests habitatges.
El Consistori col•labora en la distribució de la informació dels habitatges a llogar en el carrer Benicanena a les persones interessades i ja està oberta la inscripció en les seus de EIGE, en les oficines municipals i en les oficines PROP de Gandia (avinguda República Argentina, 28). També podran obtenir informació en la pàgina web de EIGE www.eige.es
Per tal de millorar les instal•lacions del carrer Benicanena, la Conselleria està ultimant la reparació d’aquest edifici amb una inversió de 35.776 euros. Té en marxa treballs de reparació de sis habitatges, amb un cost de 19.627 euros, i les actuacions de millora d’elements comuns, que ascendeixen a 12.362 euros.

Et Pot Interessar