18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El Consell defensarà el transvasament Tajo-Segura en la manifestació convocada pels regants a Madrid

– La consellera d’Agricultura i altres membres del Govern valencià participaran en la mobilització davant els canvis en la disposició sobre cabals ecològics del reial decret


– Isaura Navarro rebutja “de manera rotunda” les modificacions introduïdes i reivindica que es respecten els acords del Consell Nacional de l’Aigua

-La consellera d’Agricultura mantindrà una reunió d’urgència amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, en la vesprada del dimecres.

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i altres membres del Consell assistiran dimecres que ve, 11 de gener, a la manifestació convocada pel col·lectiu de regants en defensa del transvasament Tajo-Segura, que se celebrarà a Madrid.

Es tracta d’aquesta manera de mostrar el rebuig “rotund” del Consell als canvis en la disposició sobre cabals ecològics del reial decret confirmat pel Consell Nacional de l’Aigua, i exigir que es respecten els acords adoptats amb la finalitat de defensar el transvasament Tajo-Segura.

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, que estarà acompanyada pel secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, i el secretari autonòmic de Transició Ecològica, Francisco Candela, ha destacat que el Govern de l’Estat “ha de respectar el que es va acordar recentment en el Consell Nacional de l’Aigua per a garantir el manteniment del transvasament”.

 

En aquest sentit, ha assegurat que va insistir personalment en el propi Consell Nacional de l’Aigua en què el Consell donaria suport al reial decret “si es respectava la disposició novena que assegurava que no serà necessari incrementar els cabals ecològics si es compleixen els objectius”.

Així mateix, la consellera també ha anunciat que el dimecres a la vesprada mantindrà una reunió amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, “davant aquests canvis que ens afecten directament i per a exigir el que els nostres agricultors i el camp alacantí necessita”.

“Des del Consell estem en total desacord amb el canvi de guió que ha fet el govern espanyol quant a cabals ecològics, perquè trenquen a última hora els acords per a garantir el manteniment del transvasament del qual depén l’agricultura del sud d’Alacant”, ha valorat la consellera.

A més, ha insistit que la Generalitat “ha fet els deures” en matèria d’inversions per a la depuració i dessalinització d’aigües amb la finalitat de garantir el subministrament hídric a les comarques alacantines, i ha recordat que el Govern central ha previst també inversions per valor de 1.000 milions d’euros per a la depuració d’aigües a Madrid “que continua sense depurar aigües, augmentant els nivells de contaminació, i aqueixa deixadesa no és just que la carregue la nostra agricultura”, ha conclòs Navarro.

Articles relacionats